Девушки в костюмах с симфоликой Великобритании и Евросоюза

Guvernul României, Brexit: drepturile sunt garantate, respectând principiul reciprocității

233
Guvernul a adoptat planul de măsuri privind reglementarea statutului cetățenilor britanici rezidenți în România, în situația retragerii Marii Britanii din UE fără un acord.

BUCUREŞTI, 20 mart – Sputnik, Doina Crainic. Purtătorul de cuvânt al Executivului de la București, Nelu Barbu, a declarat marţi că a fost adoptat planul prin care se va asigura protejarea drepturilor cetățenilor britanici aflați în România.

„Printr-un memorandum, la propunerea ministrului pentru Afaceri Europene, a fost aprobat, în ședința de Guvern, planul de măsuri privind reglementarea statutului cetățenilor britanici rezidenți în România, în situația retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord”, a anunţat Barbu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, drepturile britanicilor sunt garantate respectând principiul reciprocității față de tratamentul aplicabil cetățenilor români de către Marea Britanie.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a precizat că, pe parcursul negocierilor, guvernul român a urmărit să se asigure că drepturile cetățenilor români care locuiesc în Marea Britanie vor fi respectate, iar România a primit deja asigurări în acest sens din partea Guvernului britanic.

„Vom asigura continuitatea drepturilor dobândite de către cetățenii britanici în calitate de cetățeni ai Uniunii Europene care și-au exercitat dreptul la libera circulație, în special în ceea ce privește dreptul de a locui, a munci sau a studia în țara gazdă. Aceste drepturi sunt garantate, respectând principiul reciprocității, față de tratamentul aplicabil cetățenilor români de către Marea Britanie”, a declarat Dăncilă.

233
Tagurile:
ședere, drepturile cetățenilor, Drepturile muncitorilor, UK, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (562)
Tematic
Brexit: Reacţia României după respingerea Acordului - ce se întâmplă cu românii din UK
Brexit fără acord: măsuri urgente pentru a proteja UK. Modificări în tarife
Trump a amenințat UE și a criticat negocierile pentru Brexit
Brexit: Data pentru noul vot asupra Acordului şi amânarea ieşirii din UE
Brexit: un al treilea vot, blocat în Parlament. Acordul, fundamental schimbat
Românii din Marea Britanie post-Brexit: 3000 de noi locuri de muncă în acest sector
Ultima oră! Brexit a fost amânat!

Загрузка...