Ministrul ucrainean de externe Pavel Klimkin în biroul Președintelui SUA Donald Trump, Casa Albă

SUA au extins lista sancțiunilor împotriva Rusiei

179
(reînnoit 18:58 15.03.2019)
Ministerul Finanțelor din SUA au anunțat extinderea listei sancțiunilor împotriva Rusiei din cauza incidentului din strâmtoarea Kerci.

BUCUREȘTI, 15 mart – Sputnik. Ministerul Finanțelor al SUA a extins lista sancțiunilor antirusești, introduse din cauza situației din Ucraina, potrivit unui comunicat publicat de instituție.

În lista sancțiunilor au fost incluse șase persoane, inclusiv șeful Serviciului de Grăniceri, Ghennadyi Medvedev și adjunctul lui, Andrei Șenin, șeful serviciului punctului de control al FSB pentru Crimeea și Sevastopol, Ruslan Romașkin.

În afară de aceasta, în listă apare și vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale a autoproclatei Republicii Populare Donețk, Alexei Naidenko și secretarul acestei comisii, Vladimir Vâsoțki.

Sancțiunile vizează și opt companii – Okeanpribor și Zvezda din Sankt Petersburg, Uzina din Zelenodonsk (Tatarstan), Uzina de construcții navale din Iaroslav, precum și întreprinderile din Crimeea: Fiolent, Consol-Stroi, Novye Proiecty, biroul tehnologic Sudokompozit.

Potrivit adjunctului purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Robert Palladino, aceste sancțiuni au fost introduse din cauza incidentului din luna noiembrie în strâmtoarea Kerci.

“SUA au introdus sancțiuni suplimentare împotriva a șase companii rusești din domeniul apărării, inclusiv companii de construcții navale; două persoane fizice, care au fost implicate în alegerile fictive din luna noiembrie în partea de Est a Ucrainei, aflate sub controlul Rusiei; și două companii energetice și de construcții care activează în Crimeea”, se spune în declarația lui.

Palladino a subliniat că aceste acțiuni au fost întreprinse în coordonare cu UE și Canada.

179
Tagurile:
Rusia, Sancțiuni, SUA
Тема:
Situația din strâmtoarea Kerci: incidentul dintre Ucraina și Rusia (30)
Tematic
Sancțiunile anti-Rusia, impuse sub presiunea puternică a SUA - Serghei Lavrov
Lavrov: "Europenii pierd miliarde de euro" din cauza sancțiunilor
Germania nu este interesată de impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei
Congresului SUA a publicat Proiectul legii cu privire la noile sancțiuni împotriva Rusiei
Marine Le Pen: sancțiunile împotriva Rusiei au avut „consecințe catastrofale”
Trump a prelungit cu un an sancțiunile împotriva Rusiei
Canada a introdus sancțiuni împotriva Rusiei din cauza Ucrainei

Die Welt: Bananele ar putea dispară din consum

155
(reînnoit 18:45 13.04.2021)
Omenirea ar putea rămâne fără banane din cauza ciupercilor din sol extrem de infecțioase, scrie Die Welt.

CHIȘINĂU, 13 apr – Sputnik. Boala Tropical Race 4 (TR4) a început să se răspândească activ în Asia și Australia pe parcursul secolului XX, dar, în 2019, a fost descoperită pentru prima dată în America de Sud – principalul furnizor de banane din lume.

Potrivit expertului în fructe al companiei de marketing AMI Ursula Schockemöhle, în Columbia și Honduras au fost închise deja primele plantații. Ea a menționat că boala nu este susceptibilă la acțiunea substanțelor chimice, motiv pentru care solurile infectate vor fi scoase din funcțiune cel puțin 30-40 de ani.

Se remarcă faptul că TR4 afectează în principal soiul Cavendish, exportul căruia acoperă 95% din comerțul mondial de banane.

Experții avertizează că chiar și o mică particulă de sol infectat pe talpa fermierului poate duce la răspândirea infecției. În plus, ei au explicat că boala se răspândește rapid deoarece plantele transmit între ele unele și aceleași gene.

"Florile de gen masculin ale plantei sunt sterile, iar florile de gen feminin formează fructe fără polenizare. Cavendish se reproduce asexuat, prin butășire", subliniază experții.

Potrivit oamenilor de știință, în natură nu există un soi atât de bogat în recoltă ca Cavendish. În plus, în multe țări din Asia, Africa și America, aceste fructe sunt la fel de importante ca cartofii și orezul în dieta zilnică.

"Dacă considerăm că populația Pământului este mai mare de șapte miliarde de oameni, atunci o creștere a cererii populației în creștere a țărilor în curs de dezvoltare în ceea ce privește produsele alimentare reprezintă principalul motiv pentru creșterea producției de banane", a declarat Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite.

În acest fel, omenirea poate pierde nu doar un produs alimentar gustos, ci și unul necesar.

155
Tagurile:
Banana

Загрузка...
Флаг Евросоюза в главном здании Совета Европы в Страсбурге

UE a pregătit un pachet de sancțiuni împotriva Turciei

76
Uniunea Europeană a pregătit un set de măsuri împotriva Turciei, printre care și sancțiuni, în cazul în care autoritățile de la Ankara își vor continua “politica agresivă”.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe din Franța, Clément Beaune, a declarat că Uniunea Europeană a elaborate un set de măsuri, inclusiv sancțiuni împotriva Turciei, care vor fi aplicate în cazul în care Ankara își va continua politica agresivă.

“Nu ne dorim o escaladare, însă ne apărăm interesele. Turcia trebuie să fie cea care să spună dacă este dispusă să transmită semnale de detensionare. Am menționat un șir de situații unde această influență (a Turciei n.r.) se manifestă, - Estul Mediteranei, Libia, Siria. Am văzut și alte operațiuni în jurul Caucazului în ultimele săptămâni”, a declarat Beaune marți, răspunzând la întrebările Adunării Naționale a Franței.

Acesta a menționat că Turcia trebuie să aleagă ce poziție va ocupa. “Va alege detensionarea sau va rămâne pe aceste poziții agresive. Atunci Europa va fi gata să răspundă. Am pregătit un șir de măsuri, inclusiv sancțiuni, care vor fi aplicate, dacă va fi necesar”, a subliniat el.

Totodată, potrivit demnitarului francez, în ultimul timp au existat și semnale pozitive din partea Turciei, printre care retragerea navelor turcești din apele teritoriale ale Greciei și Turciei, reluarea negocierilor cu Grecia – pentru prima data în ultimii cinci ani, precum și negocierile care vor avea loc în problema Ciprului.

“Le tratăm ca niște semnale pozitive. Însă există și o înrăutățire. Ați menționat retragerea Turciei din Convenția de la Istanbul, iar noi am condamnat acest lucru. Ați vorbit despre presiunile politice asupra partidelor de opoziție. Acestea, desigur, sunt niște pași într-o direcție greșită. Din aceste motive am decis să păstrăm presiunile”, a spus Clément Beaune.

76
Tagurile:
sancțiuni, Uniunea Europeană, Turcia
Tematic
Turcia a arestat 10 amirali în retragere care s-au opus proiectului „Canal Istanbul”
Rusia suspendă cursele charter spre Turcia
Cum Turcia își consolidează pozițiile în spațiul ex-sovietic

Загрузка...