Vaccinare

„Fără vaccinare, fără școală”. Italia interzice copiilor nevaccinaţi meargă la şcoală

186
(reînnoit 17:29 13.03.2019)
Pentru a pune capăt neîncrederii părinților în vaccinurile obligatorii, autoritățile italiene au adoptat o lege care interzice copiilor sub vârsta de 6 ani să meargă la școală dacă nu au făcute toate vaccinurile cerute.

BUCUREŞTI, 13 mart – Sputnik, Doina Crainic. Confruntată cu o epidemie de rujeolă, Italia ia măsuri: de acum înainte, unui copil sub 6 ani îi poate fi interzis accesul la școală dacă nu este „la zi” cu vaccinurile, potrivit Sputnik France.

Copiii nevaccinați cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani nu pot fi excluși din şcoală, dar părinții lor trebuie să plătească o amendă de până la 500 de euro.

În prezent, minorii italieni trebuie vaccinați împotriva unei serii de boli, printre care rujeola, varicela, polio, oreion și rubeolă, înainte de a merge la școală.

Până la un termen-limită de 11 martie, 5000 de copii nu au putut prezenta dovada vaccinurilor făcute și la 300 nu li s-a permis accesul la şcoală.

Prin introducerea acestei legi, Italia speră să mărească rata de imunizare de la 80 la 95%, prag de la care riscul de epidemii dispare, potrivit estimărilor.

„Acum, că toată lumea este la curent, (…) regulile sunt simple: fără vaccinare, fără școală”, a declarat ministrul italian al Sănătății, Giulia Grillo.

186
Tagurile:
Copii, vaccinare, școală, Italia
Tematic
A fost interzis exportul de vaccinuri din România: „Să ne imunizăm copiii”
Veste bună! Institutul Cantacuzino ar putea produce din nou vaccinuri!
Reacții adverse la vaccinuri. Românii alertează medicii și farmaciștii
Vaccinuri românești: aproape de reluarea producţiei la Institutul Cantacuzino

Загрузка...