Juan Guaido

Venezuela: Procurorii îl suspectează pe Guaido de sabotarea sistemului energetic

233
(reînnoit 19:03 12.03.2019)
Procuratura generală din Venezuela investighează o posibilă complicitate a liderului opoziției, Juan Guaido, la diversiunile în sistemul energetic al țării.

BUCUREȘTI, 21 mart – Sputnik. Procuratura Venezuelei a informat marți Curtea Supremă despre demararea celei de-a doua investigații în privința liderului opoziției, Juan Guaido, în legătură cu o posibilă complicitate la acțiunile de sabotaj la obiectele sistemului energetic.

Pe șapte martie în Venezuela a vut loc un colapsul energetic din cauza unei avarii la cea mai mare Hidrocentrală Guri. Corporația energetică națională (Corpoelec) a calificat acest incident drept o diversiune și un episod al războiului energetic împotriva Venezuelei. Luni, președintele țării, Nicolas Maduro, a prelungit zilele de odihnă din cauza blocajului. Potrivit lui, marți și miercuri autoritățile vor continua să restabilească sistemul energetic.

“Doar am informat Curtea Supremă că procuratura a demarat o nouă anchetă, în afara celei care a fost desfășurată în ianuarie, în privința cetățeanului Juan Guaido Marches pentru o presupusă complicitate la sabotajul sistemului energetic a țării în ziua de joi, 7 martie”, a declarat procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab.

233
Tagurile:
Venezuela, Juan Guaido
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)
Tematic
SUA vor expedia în Venezuela o nouă partidă de ajutoare umanitare
SUA au mai fost implicate în lovitura de stat din Venezuela
”Opoziția venezueleană, condusă de SUA, a luat calea violenței teroriste”
Mogherini: Orice scenariu militar nu este acceptabil în cazul Venezuelei

Загрузка...