Huawei

China a comentat presiunile SUA asupra Germaniei în problema Huawei

211
(reînnoit 13:00 12.03.2019)
Purtătorul de cuvânt al MAE de la Beijing a comentat presiunile exercitate de SUA asupra Germaniei în legătură cu activitatea companiei chineze Huawei pe piața germană.

BUCUREȘTI, 12 mart – Sputnik. SUA trebuie să recunoască că majoritatea statelor sunt capabile să ia de sine stătător decizii strategice care vizează dezvoltarea țării, în special, în sfera tehnologiilor, a declarat în cadrul unui briefing organizat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, Lu Kang.

În acest fel, diplomatul a comentat informația despre faptul că SUA a avertizat Berlinul despre intenția de a limita schimbul de informații secrete cu executivul Germaniei în cazul în care compania chineză Huawei va obține acces la crearea infrastructurii de telecomunicații în această țară.

„SUA nu ar trebui să spere că alte țări își vor sacrifice dreptul lor dezvoltare de dragul intereselor egoiste și calculelor politice ale SUA”, a declarat Lu Kang.

Acesta a menționat că partea germană deja a răspuns la cerințele SUA, declarând că temerile Washingtonul nu conțin nimic nou, iar guvernul Germaniei nu a identificat niciun fel de evidențe care ar arăta că activitatea Huawei ar reprezenta o amenințare pentru securitatea Germaniei și aliaților ei.

Potrivit lui, tot mai mulți oameni și-au schimbat atitudinea față de participarea companiilor chineze la dezvoltarea tehnologiei 5G.

“SUA trebuie să recunoască, toate statele au un drept la dezvoltare și majoritatea țărilor sunt capabile să adopte de sine stătător decizii strategice”, a subliniat el.

Anterior, ziarul Wall Street Journal a anunțat că ambasadorul SUA de la Berlin, Richard Grenell a avertizat ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, că administrația americană ar putea limita schimbul de informații cu guvernul Germaniei în cazul în care compania chineză Huawei va obține accesul la crearea infrastructurii de telecomunicații din țară. Acesta a declarat că Washingtonul nu va întrerupe schimbul de informații, chiar dacă Huawei va continua să activeze pe piața germane, însă va diminua volumul și transparența informațiilor.

Agenția Reuters, cu referință la un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA, a anunțat că Washingtonul a declanșat o campanie în Europa prin care încearcă să convingă țările europene să renunțe la utilizarea tehnologiilor companiei chineze Huawei în baza tehnologiei 5G.

211
Tematic
Geniul manevrelor financiare, avertisment pentru români: ”Transformă tot ce ai în dolari!”
Soros la Davos: China și Rusia, un pericol pentru adepții „societății deschise”
Eveniment mondial: Pompeo – evoluție excepțională, Rusia nu mai are nevoie de altceva!
Le Monde: Se adâncește ruptură între SUA și Europa
Imixtiune gravă în România – UE și SUA, prin unealta PNL, sabotează un uriaș investitor!
Huawei dă în judecată Statele Unite. Avertizare de la Microsoft

Загрузка...