Brexit

Românii din UK: Extinderea articolului 50, „dezastruos pentru viitorul Regatului Unit”

641
Având în vedere că este foarte posibil ca UE să nu accepte amendamentele propuse la acordul privind Brexit al Theresei May, sunt speculaţii că ieşirea din UE ar putea fi amânată.

BUCUREŞTI, 7 mart – Sputnik, Doina Crainic. Sputnik Internaţional a discutat cu expertul Eddie Bone de la organizaţia „Campaign for an English Parliament” despre chestiunile presante legate de ieşirea Regatului Unit din UE.

Întrebat dacă Marea Britanie va părăsi UE fără un acord și dacă acest lucru va avea un rezultat bun, Eddie Bone a răspuns că există şi beneficii din acest lucru.

„Am înceta plăţile către UE, s-ar pune capăt incertitudinilor legate de relația noastre cu UE și ne-am aşeza pe o bază mai sigură, precum relațiile pe care le avem cu SUA și China, ne-am putea controla cheltuielile proprii pentru serviciile publice, astfel încât să folosim acești bani în modul în care considerăm că este benefic pentru economia noastră, am putea ridica sau scădea impozitele după cum este benefic pentru noi și ne-am putea negocia propriile acorduri privind pescuitul, dezvoltându-ne industria peştelui”, a explicat Eddie Bone.

Potrivit expertului, există multe beneficii, însă elita politică este cea care creează o stare de incertitudine, pentru a împiedica Brexit și a determina rămânerea în UE.

De asemenea, întrebat de agenţia Sputnik dacă extinderea articolului 50 ar fi un „dezastru politic”, Eddie Bone a confirmat că acest lucru „ar fi dezastruos pentru viitorul Regatului Unit”.

„Ar avea consecințe importante și ceea ce trebuie să înţelegem este că britanicii din Anglia au votat în mod covârşitor pentru ieşirea din UE, astfel că există o situație foarte diferită în Irlanda de Nord și Scoția. Dacă se întârzie sau nu se declanşează articolul 50 pe 29 martie, atunci ar putea începe o mişcare a Angliei care ar pleda pentru avantajele unei Anglii independente”, este opinia analistului.

Mişcarea politică irlandeză Sinn Fein („Noi Înşine”) consideră că un Brexit fără acord ar crea haos în Irlanda și că ar trebui să se unească; este doar o chestiune de timp până când aceștia vor profita de oportunitate, astfel că „consecințele sunt mult mai profunde și nu mai este vorba doar de relația dintre Marea Britanie și UE, ci de modul în care Regatul Unit se autoguvernează”, a mai comentat Eddie Bone.

641
Tagurile:
Marea Britanie, Regatul Unit, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Brexit: Veste uriaşă pentru românii din UK dată de nogiciatorul şef al UE, Michel Barnier
Brexit: haosul, prelungit pentru multe luni. Amânarea ieşirii din UE, al doilea referendum
Brexit - Important pentru români: Se va mai putea călători doar cu buletinul în UK?
Rusia, acuzată de implicare în Brexit într-un proiect de rezoluție a PE
Скопление Столпы Творения, 1995. NASA

Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

46
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
NASA a preluat datele digitale de la telescoapele care observă centrul galactic al Căii Lactee și a creat o simfonie celestă. Rezultatul este uimitor.

BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. NASA preia regulat date digitale de la telescoapele îndepărtate și le transformă în imagini uluitoare. Aceste imagini sunt compuse din diferite lungimi de undă de lumină și radiații pe care ochiul uman nu le poate vedea.

Într-un efort de a se autodepăși, cercetătorii NASA au dus lucrurile la nivelul următor și au „sonificat” stelele, utilizând aceleași date digitale ale telescoapelor pentru a crea concerte cosmice scurte, potrivit RT. 

Sonificarea este procesul prin care datele, sub forma unui cod binar sau o serie de unități și zerouri, sunt traduse în sunete în loc de imagini.

Pentru a contextualiza informațiile, NASA a creat aceste delicii audiovizuale, în care tonul și volumul sunt controlate de poziția și intensitatea stelelor din imaginile din centrul galactic.

Stelelor și luminilor individuale li se atribuie note individuale, în timp ce norii de gaz și praf produc sunete atmosferice, care evoluează pe măsură ce piesa progresează de-a lungul imaginilor, de la stânga la dreapta.

Piesa se încheie atunci când lovește gaura neagră de patru milioane de mase solare Sagetator A. Piesa audio scurtă acoperă o regiune a galaxiei noastre care are o distanță de aproximativ 400 de ani lumină.

Spectacolul galactic, care are loc la aproximativ 26.000 de ani lumină distanţă de Pământ, este compus din „spectacole” ale telescopului spațial Hubble, telescopului spațial Spitzer și Observatorului cu raze X Chandra al NASA.

Fiecare telescop cântă propriul său „instrument”, după „partitura” datelor pe care le colectează.

Hubble „interpretează” regiunile energetice ale galaxiei, unde se nasc stelele, prin corzi delicate pizzicato.

Spitzer „cântă” spectrul infraroşu eteric, dând „glas” norilor strălucitori de praf.

Nu în ultimul rând, Chandra „cântă” feericele raze X provenind din gazul ultraîncălzit rezultat din exploziile supernova.

De asemenea, NASA a produs versiuni sonificate ale rămășițelor exploziei supernovei Cassiopeia A și ale imaginii renumite „Pilonii creației”.

46
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează: apropierea de Pământ a unui asteroid de mărimea unui teren de fotbal
Alertă NASA: Doi asteroizi Apollo vor „vizita” Pământul în decembrie
Imagini inedite NASA - cometă care nu face parte din sistemul nostru solar

Загрузка...
Iranian President Hassan Rouhani

Președintele Iranului: ”Măreția Americii s-a năruit”

107
Președintele Iranului Hassan Rouhani a remarcat astăzi victoria Iranului împotriva SUA prin respingerea de către ONU a sancțiunilor internaționale împotriva Teheranului.

BRUXELLES, 23 sept - Sputnik. Hassan Rouhani a afirmat astăzi că Iranul a câștigat împotriva SUA prin respingerea de către Consiliul de Securitate al ONU a unei tentative de reimpunere a sancţiunilor internaţionale împotriva Teheranului. Acestea erau dorite de preşedintele american Donald Trump, dar ONU a respins inițiativa SUA.

”Naţiunea iraniană a obţinut un mare succes politic, juridic şi diplomatic la Naţiunile Unite. Această victorie îşi are temeiul doar în adeziunea şi rezistenţa poporului nostru”, a declarat preşedintele iranian Hassan Rouhani într-o şedinţă de guvern.

Într-un discurs ținut la televizunea iraniană, Rouhani a arătat că „măreţia Americii s-a năruit, la fel ca hegemonia mondială pe care credea că o are”.

În mai 2018, Donald Trump a retras în mod unilateral SUA din acordul internaţional nuclear încheiat la Viena între Iran şi şase mari actori internaţionali.

Prin retragerea din acest pact, Washingtonul a reimpus sancţiuni economice aspre împotriva Teheranului, ba mai mult, a încercat să impună Teheranului prin Consiliul de Securitate toate sancţiunile ONU ridicate prin acordul de la Viena.

Preşedintele Franței Emmanuel Macron a declarat ieri în faţa Adunării Generale al ONU că Franţa, Germania şi Regatul Unit, care sunt părţi în acordul cu Iranul, nu au nicio intenţie de a face vreo concesie Washingtonului în problema restabilirii sancţiunilor ONU împotriva Iranului.

107
Tagurile:
America, Iran
Tematic
Rouhani:  SUA trebuie să ridice sancțiunile dacă vor să ajute Iranul împotriva pandemiei
Putin poartă negocieri cu Rouhani la Ankara
Preşedintele Hassan Rouhani: Iranul nu va încerca să se doteze cu arme nucleare
Putin și Rouhani au discutat despre situația din Siria
Putin, Erdogan și Rouhani - conferință video în formatul Astana - detalii

Загрузка...

Simptom neobișnuit al cancerului

0
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
Simptomele de cancer pancreatic, de obicei, apar atunci când cancerul este în faza avansată, iar durerile de spate pot indica acest lucru.

BUCUREȘTI, 23 sep -Sputnik. Durerile de spate pot indica dezvoltarea cancerului pancreatic, relatează Express, făcând trimitere la specialiștii de la Cancer Research UK.

Medicii menționează că cancerul pancreatic este ușor confundat cu bolile discurilor intervertebrale datorită particularităților localizării acestui organ. În acest caz, durerea poate începe în abdomen și apoi se poate răspândi în spate.

"Disconfortul crește atunci când luați o poziție orizontală și scade dacă vă așezați. Starea se poate agrava după ce mâncați. Acest lucru se datorează particularităților deteriorării anumitor nervi", - explică medicii.

Potrivit experților, durerile de spate persistente ar trebui să provoace vigilență dacă o persoană nu are leziuni adecvate și efort fizic periculos.

0
Tagurile:
Simptome, Cancer
Tematic
Ce gen de oameni sunt cei mai supuşi riscului de a face cancer? Răspunsul unui oncolog rus
Opt produse care te feresc de cancer - detalii
Metodă simplă de a reduce riscul de accident vascular cerebral și cancer

Загрузка...