Congresul SUA

Congresul SUA a publicat proiectul de lege care interzice încălcarea INF

134
Pe site-ul Congresului SUA a fost publicat un proiect de lege care prevedere interzicerea Pentagonului utilizarea rachetelor interzise de INF.

BUCUREȘTI, 7 mart – Sputnik. Congresul SUA a publicat proiectul de lege care prevedere interzicerea utilizării resurselor bugetare pentru testarea, achiziționarea și amplasarea racheterlor vizate în Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

“Niciun fel de resurse bugetare, alocate Ministerului Apărării sau devenite accesibile acestuia în oricare alt fel pentru anul fiscal 2020 sau următorii ani, nu pot fi oferite sau cheltuite pentru testarea, evaluarea, achiziționarea sau desfășurarea oricăror rachete interzise de Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (ca și cum ar fi în vigoare)”, se spune în documentul dat publicității pe site-ul congresului.

Proiectul a fost propus spre examinarea camerei reprezentanților la mijlocul lunii februarie de către congresmanul din partea Ohio, Tulsi Gabbard. Șansele adoptării acestui document sunt minime, odată ce congresul susține poziția dură a administrației față de INF.

134
Tagurile:
INF, SUA
Тема:
Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (41)
Tematic
SUA a informat oficial Rusia despre ieșirea din INF
Măsurile de răspuns ale Rusiei la ieșirea SUA din INF - ministrul rus al Apărării
Putin: SUA încalcă INF prin amplasarea lansatoarelor de rachete în România
Rusia a suspendat Tratatul INF cu SUA

Загрузка...