S-400 Triumf

Çavuşoğlu: Nimeni nu poate interzice Turciei cumpere S-400

235
(reînnoit 20:22 06.03.2019)
Nimeni nu este în drept să interzică Turciei să achiziționeze sistemele de apărare antiaeriană rusești S-400, a declarat ministrul turc al Afacerilor Externe, Mevlüt Çavuşoğlu.

BUCUREȘTI, 6 mar – Sputnik. Presiunile exercitate asupra Turciei în legătură cu achiziționarea sistemelor de rachetă S-400 sunt abuzice, iar statele terțe nu trebuie să se implice în această problemă, a declarat ministrul Afacerilor Externe de la Ankara, Mevlüt Çavuşoğlu.

Recent, Departamentul de Stat al SUA a declarat din nou că achiziționarea de către Turcia a sistemului rusesc S-400 ar putea duce la blocarea oferirii acestei țări a unor tehnologii avansate, suspendarea participării ei la programul de construcție a avioanelor de luptă americane de generația a cincea și impunerea unor sancțiuni.

“De ani buni ne-am dorit să cumpărăm de la aliații noștri sisteme de rachetă și am expediat o solicitare oficială în acest sens. Acești alianți, care ne-au pus piedici chiar și la achizițiile celui mai elementare arme, brusc s-au arătat îngrijorați că vom cumpăra S-400. De ce vă agitați? Dacă suntem aliați în NATO și Turcia are nevoie de ceva, trebuie să ne vindeți ceea ce cerem. Dacă nu vreți să ne vindeți, atunci nu vă implicați atunci când Turcia va achiziționa ceea ce are nevoie în altă țară, în afara NATO”, a declarat Çavuşoğlu într-un discurs rostit în orașul Balıkesir, fiind citat de agenția Anadolu.

235
Tagurile:
Rusia, SUA, S-400, Turcia
Tematic
Rachetele ruseşti S-400 pentru India: Delhi reacționează la amenințările Washingtonului
De ce sistemele antiaeriene S-400 rusești sunt solicitate de tot mai multe țări
Presa americană: „cu sistemul rusesc S-400 nu e de glumit”
Românii, polonezii și ungurii „au încercuit” sistemele S-300, S-400 și Buk
Canal TV american: Sistemul rus de apărare aeriană S-400, mai bun decât cel american
În plină criză cu Ucraina, Rusia consolidează apărarea în Crimeea cu sisteme S-400
Turcia a respins propunerea SUA de a renunța la achizițiile de S-400 rusești
Erdogan: SUA exercită presiuni asupra Turciei din cauza S-400
Militarii SUA consideră S-400 din Turcia un pericol pentru avioanele F-35

Загрузка...