Caracas

Ambasadorul Germaniei, declarat persona non-grata în Venezuela

268
Ambasadorul Germaniei la Caracas a fost declarat persona non-grata pentru imixtiune în problemele interne ale Venezuelei.

BUCUREȘTI, 6 mart - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Venezuelei a anunțat că ambasadorul Germaniei la Caracas a fost declarat persona non-grata, urmând să fie expulzat din țară, fiind obligat să părăsească Venezuela în 48 de ore.

"Guvernul Republicii Bolivariene Venezuela anunță despre decizia de a declara persona non-grata ambasadorul Republicii Federale Germania, Daniel Kriener din cauza acțiunilor de implicare în problemele interne ale țării", a scris miercuri în Twitter ministrul Afacerilor Externe al Venezuelei, Jorge Arreaza.

În opinia Ministerului Afacerilor Externe, ambasadorul Germaniei a jucat rolul unui politician legat cu opoziția venezueleană, ceea ce este inacceptabil.

“Venezuela este liberă și independentă, iată de ce acțiunile reprezentanților diplomatici, care presupun ingerința în problemele interne, aflate în competența poporului și autorităților statului venezuelean, sunt și vor fi inacceptabile. Prin urmare, domnul Kriener are la dispoziție 48 de ore pentru a părăsi teritoriul Venezuelei”, se menționează în comunicatul MAE de la Caracas.

În același timp, ministerul a reiterat că Venezuela este dispusă să mențină o relație bazată pe respect cu toate statele din Europa, însă aceștia nu trebuie să încurajeze o lovitură de stat, ci să contribuie la o reglementare pașnică a situației din țară și la dialogul între forțele politice din Venezuela.

268
Tagurile:
persona non grata, Ambasador, Germania, Venezuela
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (87)

Загрузка...