Acțiunile de protest ale Vestelor Galbene la Paris

ONU cere Franței facă investigaţii privind agresiunile împotriva „vestelor galbene”

264
Reprezentantul ONU pentru drepturile omului a cerut miercuri realizarea unei „anchete complete” cu privire la posibila folosire excesivă a forţei de către poliția franceză în timpul demonstrațiilor „vestelor galbene”.

BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik, Doina Crainic. „Vestele galbene” au protestat împotriva a ceea consideră a fi împiedicarea acestora de a beneficia de drepturile economice și de a participa la afacerile publice, a declarat reprezentantul ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, în discursul anual către Consiliul de Securitate al ONU la Geneva.

„Încurajăm guvernul să continue dialogul, inclusiv urmărirea discuțiilor care au loc la nivel naţional, și să solicite o investigație completă cu privire la toate cazurile raportate de utilizare excesivă a forței [împotriva vestelor galbene]”, a adăugat Michelle Bachelet, citată de thelocal.fr

Demonstraţiile vestelor galbene au avut loc în întreaga Franță din noiembrie.

Protestele au fost declanşate de chestiunea impozitelor pe combustibili, dar au degenerat într-o revoltă a locuitorilor din orașele rurale și mici din Franța împotriva politicilor președintelui Emmanuel Macron.

IGPN, organismul care investighează abuzurile poliției, a iniţiat peste 100 de investigații cu privire la comportamentul ofițerilor de poliţie în timpul protestelor.

De asemenea, Bachelet s-a referit la oamenii din întreaga lume care au „luat cu asalt străzile pentru a protesta împotriva inegalităților și a deteriorării situaţiei economice și sociale”. Oficialul a subliniat că „cererile lor trebuie să determine un dialog plin de respect și introducerea de reforme reale”.

264
Tagurile:
Vestele Galbene, Proteste, ONU, Franța, Paris
Тема:
Protestele "Vestelor Galbene" (38)
Tematic
Parisul: Vestele Galbene vor să răstoarne guvernul
"Vestele Galbene", noi proteste la Paris, a 8-a săptămână la rând (VIDEO)
Vestele galbene vor schimba soarta Europei la următoarele alegeri
Franţa: O maşină a intrat peste protestatarii Vestele Galbene - mai multe victime (VIDEO)
Vestele Galbene: Vreţi revoluție, o veţi avea!”. VIDEO
Paris, Vestele Galbene - forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi tunuri de apă

Загрузка...