Nicolas Maduro

Maduro: "Ne confruntăm cu cel mai puternic imperialism din ultimii 200 de ani"

331
(reînnoit 07:59 06.03.2019)
Nimeni și nimic nu poate întrerupe pacea din Venezuela - nici agresiunea externă, nici cea internă, a declarat marți președintele țării Nicolas Maduro, vorbind la evenimentele comemorative ale predecesorului său Hugo Chavez.

BUCUREŞTI, 6 mart - Sputnik. "După cum le-am spus şi militarilor, felicitându-i pentru victoria din 23 februarie, când ne-au apărat granițele, soarta noastră - nimeni și nimic nu pot întrerupe pacea în Republică", a spus Maduro.

La șase ani de la moartea lui Hugo Chavez, țara se află într-o luptă, a spus el.

"Ne confruntăm cu cel mai puternic imperialism din ultimii 200 de ani, cu agresiune economică, politică și diplomatică, cu agresiune internă, cu sabotaj, cu încercări de a perturba viața țării", a spus președintele.

La 5 ianuarie, liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, a fost ales șeful Adunării Naționale controlate de opoziție, pe care toate celelalte derivate ale statului au refuzat să-l recunoască din 2016. La 23 ianuarie, la două zile după ce Curtea Supremă Venezuelană a anulat alegerea lui, Guaido a declarat că este "președintele interimar al țării". Maduro a calificat mișcarea lui Guaido drept o încercare de a face o lovitură de stat orchestrată de Washington.

Statele Unite l-au recunoscut imediat pe Guaido, după care au urmat și alte 50 de țări. Rusia, China, Cuba, Bolivia și o serie de alte state, între timp, și-au exprimat sprijinul față de Maduro. Mexic și Uruguay au refuzat să-l recunoască pe Guaido, declarându-se neutre și promovând soluționarea crizelor prin dialog.

331
Tagurile:
SUA, Imperialism, Juan Guaido, Nicolas Maduro, Venezuela
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (124)
Tematic
SUA amenință cu izolare internațională statele care îl vor susține pe Maduro
Lavrov, despre declaraţia "Zile numărate pentru Maduro" - Cuba, Nicaragua sunt următoarele
SUA exclud orice dialog între Maduro și Trump
Putin i-a transmis lui Maduro un mesaj de susținere și solidaritate
Lavrov: SUA își propun doar delegitimarea lui Maduro

Загрузка...