Pentagonul cere noi forțe pentru „descurajarea Rusiei”

227
(reînnoit 20:03 05.03.2019)
Pentagonul solicită suplinirea forțelor militare în Europa pentru descurajarea “ascensiunii amenințării rusești”.

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Comandamentul European al Forțelor Armate ale SUA are nevoie de forțe aeriene și navale adăugătoare pentru descurajarea Rusiei în cadrul “Inițiativei Europene de Apărare”, a declarat șeful comandamentului, generalul Curtis Scaparrotti.

Potrivit acestuia, comandamentul a început să pună bazele unui buget pentru asigurarea unei desfășurări rapide a avioanelor de generația a patra și a cincea, precum și a bombardierelor.

“Solicităm un potențial maritim adițional pentru a spori letalitatea armelor noastre în aspect maritim și pentru a face față potențialului rusesc în mare. (...) Acest lucru necesită îmbunătățirea infrastructurii”, a subliniat Scaparrotti.

Acesta a mai menționat că comandamentul cooperează cu Ministerul Apărării în privința sporirii prezenței rotative a distrugătoarelor dotate cu rachete, grupurilor de portavioane și submarine.

“Toate acestea ne oferă o forță letală care va descuraja adversarii noștri și se va opune ascensiunii amenințărilor în sfera subacvatică”, a adăugat generalul.

El a mai reamintit că bugetul pentru anul 2019 îndeamnă la extinderea arhitecturii sistemelor de apărare antiaeriană și antirachetă în Europa. De asemenea, generalul a declarat că are nevoie de resurse adăugătoare în domeniul intelligence.

227
Tagurile:
Forțele armate, Rusia, Uniunea Europeană, NATO
Tematic
Pentagonul a identificat obiectivul său prioritar pentru anul 2019
Pentagonul monitorizează îndeaproape situația din Venezuela
Panică la Pentagon - Casa Albă cere planuri să atace o țară-putere atomică!
Pentagonul este îngrijorat de activitățile cibernetice ale Chinei în Venezuela

Загрузка...