migranti

Românii din UK. Surpriză: ce s-a întâmplat cu sentimentele anti-imigraţie ale britanicilor

225
(reînnoit 13:27 05.03.2019)
Rezultatele celui mai recent sondaj realizat pentru BBC dezvăluie ce s-a întâmplat cu sentimentele anti-imigraţie ale britanicilor şi ce turnură au luat.

BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik, Doina Crainic. Cel mai recent sondaj realizat pentru BBC privind atitudinea faţă de imigranţi dezvăluie un fapt surprinzător: aproape jumătate dintre britanici consideră că imigrația are efecte pozitive pentru Marea Britanie.

Sondajul sugerează că britanicii și-au schimbat părerea privind imigraţia, astfel că, dacă înaintea votului pentru Brexit atitudinea era împotriva imigrației, opiniile s-au schimbat în timpul negocierilor pentru ieșirea din UE, înclinând spre o poziție favorabilă imigranţilor, potrivit Ziarul Românesc UK

Astfel, doar un sfert dintre participanții la sondaj au spus că imigrația este nefavorabilă pentru Regat. Rezultatele sunt în acord cu alte sondaje realizate în ultima perioadă în Marea Britane.

„Este ciudat, având în vedere care era atitudinea față de imigranți în anii anteriori, pentru că nivelurile de imigrație sunt în continuare foarte ridicate, așadar nu putem spune că populația este mai liniștită pentru că fenomenul este controlat”, a explicat profesorul Rob Ford de la Univestitatea din Manchester.

Pe de altă parte, jurnaliştii de la BBC au oferit trei explicații pentru această shimbare de percepție:

1. Este posibil ca votul pentru Brexit să fi condus la un sentiment de siguranță în ceea ce privește controlul imigrației, control care nu exista înainte de referendumul pentru ieșirea din UE;

2. Dezbaterea la nivel naţional din timpul alegerilor și al referendumului pentru Brexit a făcut populația mai conștientă de amploarea fenomenului și i-a facut pe britanici să înțeleagă care sunt implicațiile sociale și economice ale fenomenului și ce ar însemna reducerea numărului de imigranți pentru economie;

3. Milioanele de migranți europeani care au venit în Marea Britanie după 2004 au creat, inițial, un șoc cultural și social greu de depășit de către britanici. În timp, însă, aceștia s-au integrat în societate și au devenit parte integrantă din peisajul local. Șocul cultural s-a estompat, pe măsură ce imigranții și-au făcut prieteni și și-au întemeiat familii în Marea Britanie.

225
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (463)
Tematic
Brexit -  Carmen Dan cere protejarea cetățenilor români din Marea Britanie
Rusia, acuzată de implicare în Brexit într-un proiect de rezoluție a PE
Brexit: Veste uriaşă pentru românii din UK dată de nogiciatorul şef al UE, Michel Barnier
Brexit: haosul, prelungit pentru multe luni. Amânarea ieşirii din UE, al doilea referendum
Brexit - Important pentru români: Se va mai putea călători doar cu buletinul în UK?

Загрузка...