Donald Trump

Trump a prelungit cu un an sancțiunile împotriva Rusiei

140
Trump a dispus prelungirea cu un an a sancțiunilor împotriva Rusiei, introduse de Barack Obama, din cauza situației din Ucraina.

BUCUREȘTI, 4 mart – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a decis prelungirea sancțiunilor introduse împotriva Rusiei în anul 2014, din cauza situației din Ucraina, anunță serviciul de presă al Casei Albe.

În nota adresată congresului se specifică că aceste sancțiuni vor fi în vigoare până pe 6 martie, în decursul unui an. E vorba de sancțiunile care au fost introduse de președintele Barack Obama, pe 6 martie 2014.

“Acțiunile și politica persoanelor care subminează procesele și instituțiile democratice în Ucraina ameninință pace, securitatea, stabilitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a acestei țări și contribuie la însușirea activelor ei, iar acțiunile și politica guvernului Rusiei, inclusiv presupusa anexare a Crimeei și utilizarea forței în Ucraina, în continuare reprezintă o amenințare extraordinară și excepțională pentru securitatea națională și politica externă a Statelor Unite”, se spune în scrisoarea președintelui american.

140
Tagurile:
Sancțiuni, Rusia, Donald Trump
Tematic
Lavrov: În cazul ridicării sancțiunilor Moscova va răspunde cu reciprocitate
Sancțiuni? Economia Rusiei o va depăşi pe cea a Germaniei până în 2020 - raport
Acțiunile Rusal cresc după ce SUA au anulat sancțiunile împotriva unor firme ruseşti
Sancțiunile anti-Rusia, impuse sub presiunea puternică a SUA - Serghei Lavrov
Lavrov: "Europenii pierd miliarde de euro" din cauza sancțiunilor
Germania nu este interesată de impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei
Congresului SUA a publicat Proiectul legii cu privire la noile sancțiuni împotriva Rusiei

Загрузка...