Summitul SUA-Coreea de Nord

Motivul pentru care Trump a întrerupt summitul cu Kim Jong-un

137
(reînnoit 13:00 04.03.2019)
Summitul lui Donald Trump și Kim Jong-un ar fi fost întrerupt din cauza audierilor fostului avocat al președintelui SUA Michael Cohen organizate de democrații din camera reprezentanților.

BUCUREȘTI, 4 mart – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că plecarea lui de la negocierile cu Coreea de Nord s-ar fi întâmplat, în special, din cauza audierilor fostului său avocat, Michael Cohen, care a avut loc în aceeași zi în Congres.

“Când democrații pun întrebări în cadrul unor audieri deschise a unui mincinos și escroc condamnat, în momentul în care are loc un summit nuclear foarte importat cu Coreea de Nord, probabil, acesta este un nou antirecord în politica americană. Acest lucru ar fi putut contribui la plecarea (de la negocieri n.r.). Nu au procedat niciodată așa atunci când președintele se află în afara țării. O rușine!”, a scris Trump pe Twitter.

Joi, în Camera Reprezentanților a fost audiat fostul avocat personal al lui Trump Michael Cohen care a fost condamnat la trei ani închisoare pentru evaziune fiscală și depunere de mărturie falsă în Congres. Cohen a declarat că Trump este „un rasist și un escroc” și l-a asociat pe Trump cu o presupusă “ingerință rusească” în alegerile din SUA. Democrații au dat de înțeles că au încredere în afirmații lui Cohen, în pofida faptului că acesta a fost condamnat deja pentru falsuri în declarații. Republicanii i-au criticat pe democrați că au organizat audierile cu o persoană care a fost condamnată de două ori pentru depunerea de mărturii false în Congres.

Audierile au început în ajunul celui de-al doilea summit a lui Trump cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, la Hanoi. Summitul s-a încheiat fără nicio înțelegere, iar Trump a declarat că divergențele cu Coreea de Nord au vizat ridicarea sancțiunilor. Potrivit liderului american, negocierile continuă la nivel tehnic, fără a fi planificată o nouă întrevedere.

În SUA, știrile despre audierile lui Cohen le-au eclipsat pe cele despre summitul nuclear. Dacă s-ar presupune că Trump a urmărit audierile la televizor, acest lucru putea să se întâmple noaptea, conform orei locale din Hanoi (diferența fusului orar cu Washington este de 12 ore). În acest caz, Trump, într-adevăr, ar fi dormit puțin și acest lucru ar fi putut să-l distragă de la negocieri.

Mai mulți comentatori au constatat existența unei legături între audierile în SUA și negocierile din Vietnam. Revista New Yorker a publicat o caricatură în care consilierii lui Trump discută în culise despre mersul summitului SUA-Coreea de Nord: “Președintele și-ar dori să afle dacă rachetele Coreei de Nord ar putea să ajungă până la Michael Cohen”.

137
Tagurile:
Camera Reprezentanților, Congres, Michael Cohen, Vietnam, Kim Jong-un, SUA, Donald Trump
Тема:
Summitul Kim Jong-un și Donald Trump în Vietnam (16)
Tematic
A doua zi a summitului Donald Trump - Kim Jong-un: declaraţie comună
Trump a spus că negocierile cu Kim Jong-un sunt pozitive
Eşec la summitul Trump-Kim de la Hanoi - s-a încheiat fără un acord
De ce Donald Trump și Kim Jong-un nu au semnat acordul
Donald Trump, conferință de presă după summitul cu Kim Jong-un în Vietnam (VIDEO)

Загрузка...