Frans Timmermans

Timmermans, Soros - ţinte ale Ungariei pe postere anti-imigranți înaintea votului UE

472
Posterele originale cu Jean-Claude Juncker alături de George Soros, menite să demonstreze apropierea lor, au provocat furie în UE, președintele Comisiei Europene condamnând campania promoțională ca "minciuni" și cerând ca partidul de guvernământ maghiar Fidesz să fie eliminat din PPE.

BUCUREŞTI, 3 mart - Sputnik. Guvernul de dreapta al Ungariei a anunțat sâmbătă că va opri o campanie de postere împotriva Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și va continua o nouă acțiune împotriva adjunctului său, prim-vicepreședintele Frans Timmermans.

"Maghiarii au dreptul să știe ce planuri pro-migraţie sunt pregătite de birocrația de la Bruxelles", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului magiar Zoltan Kovacs. "De aceea am întreprins o campanie de informare, care se va încheia, conform planurilor inițiale, pe 15 martie".

La scurt timp după aceea, premierul ungar Viktor Orban a detaliat această mișcare, spunând că postere cu Timmermans le-ar înlocui pe cele cu Juncker, deoarece "Juncker se retrage și domnul Timmermans îi ia locul", a declarat Orban într-un interviu pentru ziarul Die Welt am Sonntag.

Orban a subliniat că Timmermans, candidatul Partidului Socialiștilor Europeni care l-ar putea înlocui pe Juncker ca președinte al Comisiei în urma alegerilor din luna mai, a fost, în acord cu colegul său, un "aliat" al miliardarului de stânga George Soros. "Toată lumea are dreptul să știe acest lucru", a subliniat prim-ministrul pentru Die Welt, referindu-se la titlul similar pe postere.

​Panourile menționate, Juncker alături de maghiaro-americanul Soros, cu legende care îi aruncă în aer pe cei doi pentru mişcarea de a se alătura eforturilor de promovare a migrației ilegale în Ungaria prin impunerea cotelor obligatorii de relocare a refugiaților și nerespectarea dreptului statelor membre ale UE la securitatea frontierelor.

Afișele au provocat reacții la Bruxelles și în rândul a numeroase partide conservatoare din întreaga UE care urmăresc în mare măsură aceleași obiective ca și partidul ungar de guvernământ de dreapta a lui Orban, Fidesz. Problema posterelor l-a enervat pe Juncker, membru al aceluiași bloc conservator din Parlamentul European - PPE - din care Fidesz face parte. El a acuzat campania de răspândire a "minciunilor" și chiar a solicitat PPE să priveze Fidesz de statutul său de membru.

Alți membri ai PPE au urmat exemplul de a-și exprima criticile, inclusiv cancelarul german Angela Merkel.

Purtătorul de cuvânt al guvernului maghiar, Zoltan Kovacs, la rândul său, a respins sugestiile potrivit cărora Fidesz ar fi forțat să părăsească PPE, citând o procedură care poate fi inițiată doar de cei mai înalți lideri ai PPE sau o scrisoare comună din partea a cel puțin șapte partide din cinci țări.

Un adversar ferm al imigrației ilegale și al cotelor de migranți în UE, prim-ministrul maghiar Viktor Orban s-a opus în mod repetat lui Soros și organizațiilor sale non-guvernamentale, Fundația pentru o Societate Deschisă, programelor care promovează imigrația în masă, despre care spune că sunt menite să slăbească națiuni.

Pentru a rezolva problema, Parlamentul țării a trecut anul trecut așa-numitul proiect de lege "Stop Soros", incriminând ajutorul acordat imigranților ilegali și făcându mai dificil pentru migranţi să solicite azil în Ungaria. Într-o mișcare paralelă, în vara anului 2018, rețeaua de fundații sorosiste cu sediile iniţiale în Budapesta ai anunțat relocarea birourilor lor la Berlin.

472
Tagurile:
Alegeri europarlamentare, Europarlamentar, migrație, Jean Claude Juncker, Frans Timmermans, Viktor Orban
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Norica Nicolai, discurs dur în PE - propunere şoc pentru Timmermans
Timmermans, directive pentru ţara noastră: „Comisia face apel la România"
Dan Chitic și patrioții români, mesaj pentru Timmermans: ”Iei de la 2 la 7 ani pușcărie”
Savaliuc dă o lovitură internațională:Dosar Penal pentru Timmermans și lideri ai Comisiei
Reacția Comisiei Europene la Dosarul Penal pentru Timmermans
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

88
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
88
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

69
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

69
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...