Acțiune împotriva Brexit la Londra

Rusia, acuzată de implicare în Brexit într-un proiect de rezoluție a PE

112
(reînnoit 16:37 01.03.2019)
Rusia este acuzată de implicare în referendumul pentru Brexit într-un proiect de rezoluție care urmează să fie votat în Parlamentul European.

BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Afirmațiile despre ingerința Rusiei în referendumul pentru ieșirea Marii Britanii din UE a fost inclusă într-un proiect de rezoluție cu privire la starea relațiilor politice între UE și Rusia, care urmează să fie examinat în cadrul unei sesiuni plenare la mijlocul lunii martie.

În decembrie, deputatul european din Letonia, Sandra Kalniete, a înaintat spre examinare comisiei pentru afacerile externe un proiect de rezoluție cu privire la starea relațiilor cu Rusia, în care se cere stoparea realizării proiectului Nord Stream-2, adoptarea de către UE a unei norme asemănătoare cu “legea Magnițki”, precum și revizuirea cadrului relațiilor bilaterale și renunțarea la acordul de parteneriat cu Rusia.

După ce a fost completat cu amendamente, textul rezoluției a fost coordonat în cadrul comisiei, urmând să fie examinat în Parlamentul European în luna martie. În proiectul definitivat figurează formularea “ingerință ascunsă” a Rusiei în campania pentru Brexit.

“Parlamentul European consideră că actorii statali ruși s-au implicat în campania pentru referendum, utilizând mijloace deschise și ascunse, inclusive rețelele de socialziare și o susținere financiară potential, care este anchetată de autoritățile din Marea Britanie”, se spune în proiect.

112
Tagurile:
Marea Britanie, Uniunea Europeană, Parlamentul European, Referendum, Brexit, Rusia
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (463)
Tematic
Comisar european, 33 de zile înaintea Brexit: Mingea este în terenul britanicilor
Theresa May, plan de amânare cu două luni a Brexit-ului
Șoc la Londra, susținere politică surpriză pentru un al doilea referendum pe Brexit!
Viața românilor din Marea Britanie după Brexit – ce schimbări se vor produce
Theresa May admite amânarea Brexit, laburiştii susţin un nou referendum
Brexit -  Carmen Dan cere protejarea cetățenilor români din Marea Britanie

Загрузка...