Serghei Lavrov

Lavrov: SUA își propun doar delegitimarea lui Maduro

98
(reînnoit 13:04 01.03.2019)
SUA și-au propus un singur scop în Venezuela – delegitimarea președintelui Nicolas Maduro, iar orice intervenție militară a SUA în această țară va eșua în cazul în care o astfel de operațiune nu va fi susținută de țările vecine.

BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. SUA și-au propus un singur scop în Venezuela – delegitimarea președintelui legal, Nicolas Maduro, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă organizată împreună cu vicepreședintele venezuelean Delcy Rodríguez.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

Oficialul rus a menționat că reprezentantul special al SUA pentru criza venezueleană, Elliott Abrams, a declarat că SUA nu vor coopera cu agențiile ONU în problema livrării ajutorului umanitar în Venezuela pentru că aceste agenții, potrivit lui, ar coopera cu guvernul lui Maduro.

“Iată cum arată poziția unei țări care pretinde că ar fi îngrijorată de situația umanitară din Venezuela, fiind gata să creeze provocări la frontieră, așa cum a fost pe 23 februarie și care, în realitate, nu își propune nimic mai mult decât delegitimarea președintelui legal, Nicolas Maduro”, a subliniat Lavrov.

În același timp, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei s-a arătat convins că orice intervenție militară americană va eșua în cazul în care aceasta nu va fi susținută de vecinii Venezuelei.

“Observăm aceste intenții (de a înarma opoziția din Venezuela), le observă și multe alte state, inclusiv vecinii direcți ai Venezuelei”, a spus Lavrov.

“Vecinii Venezuelei – Brazilia, Columbia, în special, au declarat că nu vor susține în niciun caz planurile de intervenție militară în această țară. Dacă vecinii Venezuelei se vor ține de cuvânt și vor rămâne pe poziții, atunci planurile americanilor nu vor putea fi realizate”, a adăugat el.

98
Tagurile:
Rusia, SUA, Venezuela, Serhei Lavrov
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (87)
Tematic
Azi noapte, Washington-ul a primit o palmă grea în cazul Venezuela!
Venezuela: Atac armat asupra unui punct de control al Gărzii Naționale
SUA se pregătesc pentru incursiune militară în Venezuela - Consiliul rus de Securitate
Arme pentru opoziţie ar putea fi cumpărate din Europa de Est - MAE al Venezuelei
Putin i-a transmis lui Maduro un mesaj de susținere și solidaritate

Загрузка...