Miroslav Lajčák

Slovacia neagă zvonurile ar negocia pe ascuns cu SUA

87
(reînnoit 19:14 28.02.2019)
Slovacia nu poartă negocieri cu SUA pentru înființarea unei baze militare pe teritoriul țării, a afirmat ministrul slovac al Afacerilor Externe.

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Slovacia nu poartă niciun fel de negocieri pentru amplasarea unei baze militare a SUA pe teritoriul său, declarat joi ministrul Afacerilor Externe al republicii, Miroslav Lajčák, în cadrul unei eveniment organizat în orașul slovac Košice, la care a participat și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Joi, în Slovacia a avut loc o reuniune în Formatul 9 București a țărilor membre NATO, inclusiv România, Slovacia, Letonia, Lituania, Cehia, Estonia, Bulgaria, Ungaria și Polonia. În cadrul întrevederii s-a discutat despre problemele de adaptare la provocarile curente și sporirea cheltuielilor pentru apărare.

“Unii mă acuză că aș negocia cu SUA pe la spatele opiniei publice pentru înființarea unei baze NATO sau SUA în Slovacia. Nu este adevărat”, a declarat în cadrul unei discuții panel la forumul din Košice.

Potrivit lui, Slovacia „nu poartă niciun fel de negocieri pentru înființarea unei baze militare”.

"Nu va exista nicio bază atât timp cât nu am cerut-o de la NATO. Suntem parteneri în alianță, nu alianța decide fără să se sfătuiască cu noi. Este foarte important să înțelegem acest lucru", a subliniat ministrul.

Anterior, în luna februarie, în cadrul unui turneu prin Europa Centrală, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a efectuat o vizită în Slovacia.

87
Tagurile:
SUA, Baza militară, NATO, Slovacia
Tematic
Declarație: NATO nu planifică să amplaseze arme nucleare în Europa
Încrederea românilor în NATO a scăzut sub 50%
Iohannis susţine consolidarea NATO în Marea Neagră: "Nu putem ignora provocările"
Erdogan a criticat NATO pentru ”furnizarea de arme teroriștilor”
Reacție NATO la mesajul lui Putin: E o amenințare la adresa aliaților

Загрузка...