Sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei la Moscova

Poziția Moscovei față de summitul SUA Coreea de Nord

247
(reînnoit 15:10 28.02.2019)
MAE de la Moscova și-a făcut publică poziția față de summitul SUA – Coreea de Nord de la Hanoi, Vietnam.

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a apreciat pozitiv predispunerea președintelui SUA, Donald Trump, și a președintelui Consiliului de Stat al Coreei de Nord, Kim Jong-un, pentru continuarea dialogului americano-nord-coreean, se arată într-un comunicat al diplomației ruse.

Moscova este convinsă că acesta trebuie să fie fortificat de niște acțiuni practice în întâmpinarea unul altuia și să se dezvolte în baza unor abordări de compromis punând accent pe cultivarea unei atmosfere de încredere.

“Evident, acest proces de soluționare a întregului complex de probleme ale peninsulei Coreeană, inclusiv cea nucleară, necesită timp și maximă răbdare a tuturor participanților”, se mai arată în nota MAE.

În același timp, Moscova consideră extrem de importantă păstrarea unei dinamici pozitive a proceselor politico-diplomatice în subregiune, în făgașul inițiativelor ruso-chineze.

“În acest context, confirmăm că Rusia rămâne concentrată asupra consolidării interacțiunilor multilaterale în interesele reglementării atotcuprinzătoare a situației din peninsula Coreeană”, se spune în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei.

247
Tagurile:
summit, Vietnam, Kim Jong-un, Donald Trump, Coreea de Nord, SUA
Тема:
Summitul Kim Jong-un și Donald Trump în Vietnam (16)
Tematic
Trump anunță a doua întâlnire cu Kim, a evitat un "război major" cu Coreea de Nord
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a ajuns în Vietnam pentru Summitul cu Trump - foto
Priviți: Kim Jong-un fumează o țigară la sosirea în Vietnam pentru discuții cu Trump
Trump a ajuns la Hanoi, unde se va întâlni cu Kim Jong-un
Summitul dintre Donald Trump și Kim Jong-un în Vietnam - primele declarații
A doua zi a summitului Donald Trump - Kim Jong-un: declaraţie comună
Trump a spus că negocierile cu Kim Jong-un sunt pozitive
Eşec la summitul Trump-Kim de la Hanoi - s-a încheiat fără un acord
Donald Trump, conferință de presă după summitul cu Kim Jong-un în Vietnam (VIDEO)
De ce Donald Trump și Kim Jong-un nu au semnat acordul
Флаг Евросоюза в главном здании Совета Европы в Страсбурге

UE a pregătit un pachet de sancțiuni împotriva Turciei

0
Uniunea Europeană a pregătit un set de măsuri împotriva Turciei, printre care și sancțiuni, în cazul în care autoritățile de la Ankara își vor continua “politica agresivă”.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe din Franța, Clément Beaune, a declarat că Uniunea Europeană a elaborate un set de măsuri, inclusiv sancțiuni împotriva Turciei, care vor fi aplicate în cazul în care Ankara își va continua politica agresivă.

“Nu ne dorim o escaladare, însă ne apărăm interesele. Turcia trebuie să fie cea care să spună dacă este dispusă să transmită semnale de detensionare. Am menționat un șir de situații unde această influență (a Turciei n.r.) se manifestă, - Estul Mediteranei, Libia, Siria. Am văzut și alte operațiuni în jurul Caucazului în ultimele săptămâni”, a declarat Beaune marți, răspunzând la întrebările Adunării Naționale a Franței.

Acesta a menționat că Turcia trebuie să aleagă ce poziție va ocupa. “Va alege detensionarea sau va rămâne pe aceste poziții agresive. Atunci Europa va fi gata să răspundă. Am pregătit un șir de măsuri, inclusiv sancțiuni, care vor fi aplicate, dacă va fi necesar”, a subliniat el.

Totodată, potrivit demnitarului francez, în ultimul timp au existat și semnale pozitive din partea Turciei, printre care retragerea navelor turcești din apele teritoriale ale Greciei și Turciei, reluarea negocierilor cu Grecia – pentru prima data în ultimii cinci ani, precum și negocierile care vor avea loc în problema Ciprului.

“Le tratăm ca niște semnale pozitive. Însă există și o înrăutățire. Ați menționat retragerea Turciei din Convenția de la Istanbul, iar noi am condamnat acest lucru. Ați vorbit despre presiunile politice asupra partidelor de opoziție. Acestea, desigur, sunt niște pași într-o direcție greșită. Din aceste motive am decis să păstrăm presiunile”, a spus Clément Beaune.

0
Tagurile:
sancțiuni, Uniunea Europeană, Turcia
Tematic
Turcia a arestat 10 amirali în retragere care s-au opus proiectului „Canal Istanbul”
Rusia suspendă cursele charter spre Turcia
Cum Turcia își consolidează pozițiile în spațiul ex-sovietic

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin și Biden au purtat o discuție telefonică

83
Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică despre cele mai importante probleme regionale și globale.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-au confirmat disponibilitatea de a purta negocieri cu privire la stabilitatea strategică, a informat Casa Albă după discuția telefonică purtată de cei doi lideri.

“Au discutat despre un șir de probleme regionale și globale, inclusiv disponibilitatea SUA și Rusiei de a purta un dialog cu privire la stabilitatea strategică într-un șir de probleme legate de controlul asupra înarmărilor și amenințările în adresa securității în baza prelungirii tratatului New Start”, se menționează în comunicatul administrației americane.

În timpul discuției cu Putin, Biden și-a exprimat îngrijorarea față de consolidarea “spontană” a prezenței militarilor ruși în Crimeea și la frontieră cu Ucraina, a mai precizat serviciul de presă al Casei Albe.

“Președintele Biden a subliniat angajamentul de neclintit al SUA față de susținerea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și și-a exprimat îngrijorarea față de sporirea spontană de către Rusia a capacităților militare în Crimeea ocupată și la frontieră cu Ucraina”, se spune în comunicat.

Totodată, Biden “a îndemnat Rusia la detensionarea situației”.

83
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
Rusia cere SUA o abordare mai responsabilă privind Ucraina, în locul tensionării situației
Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
National Interest: Cât de probabil este un război între Ucraina și Rusia

Загрузка...