Donald Trump

Răspunsul lui Trump la întrebarea Sputnik i-a uimit pe jurnaliștii occidentali

643
(reînnoit 12:24 28.02.2019)
Jurnaliștii americani au fost surprinși de faptul că Trump a binevoit să răspundă la o întrebare adresată de corespondentul agenției Sputnik.

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Jurnaliștii occidentali au reacționat emotiv la faptul că reporterul agenției Sputnik a reușit să-i adreseze o întrebare lui Donald Trump, iar președintele american i-a răspuns.

În timpul unei conferințe de presă organizate după întrevederea lui Trump cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, în Vietnam, reporterul Sputnik a adresat o întrebare despre posibilitatea desfășurării unei inspecții a obiectelor nucleare nord-coreene de către specialiștii americani.

Președintele a răspuns că reprezentanții Washingtonului vor putea să le efectueze cu succes, iar SUA dispun de toate tehnologiile necesare.

Doar agenția propagandistică rusă Sputnik a reușit să-i adreseze o întrebare lui Trump, a scris pe Twitter corespondentul Yahoo News la Casa Albă, atașând postării lui un link la materialul despre “activitatea ascunsă a rețelelor ruse de știri (și propagandistice) în SUA”.

“Trump a răspuns la întrebarea instituției ruse Sputnik. E de la sine înțeles”, a scris în Twitter președintele și reporterul agenției de știri Feature Story News, Simon Marks.

Reporterul Casei Albe, Harry Horton, de asemenea, a atras atenția în Twitter că „Trump răspunde acum la întrebarea agenției de știri rusești Sputnik”.

Jurnalistul CNN, Jim Acosta, care anterior a fost exclus de la briefing-uri, a menționat că la conferința de presă au adresat întrebări doar reprezentanții instituțiilor de presă de stat ale Rusiei, Chinei și prezentatoarea postului de televiziune Fox News, Sean Hannity.

Pe 27-28 februarie, în capitala Vietnamului a avut loc summitul SUA – Coreea de Nord. Trump și Kim Jong-un au discutat despre înțelegerile încheiate în cadrul negocierilor din Singapore în iunie anul trecut.

Părțile nu au încheiat niciun acord, însă au declarat că întrevederea a fost una „productivă”.

643
Tagurile:
Conferința de presă, Jurnaliști, SUA, Vietnam, Sputnik, Donald Trump
Тема:
Summitul Kim Jong-un și Donald Trump în Vietnam (16)
Tematic
Zaharova a comentat atacurile lui Macron în adresa Sputnik
Simonian: În Franța există două probleme – RT și Sputnik
Sputnik provoacă frisoane contraspionajului german în ajunul alegerilor europarlamentare
Sputnik a lansat o ediție în limba persană
Sputnik Moldova, un nou record: Jumătate de milion de vizitatori unici pe zi
Nikol Pașinian

Partidul lui Pașinian câștigă alegerile parlamentare din Armenia

34
(reînnoit 08:02 21.06.2021)
Partidul „Contract civil” al prim-ministrului interimar al Armeniei, Nikol Pașinian, câștigă alegerile parlamentare, dovadă fiind rezultatele numărării voturilor la toate cele 2008 secțiile de votare din țară.

Alegerile parlamentare din Armenia au avut loc pe 20 iunie, la acestea au participat 21 de partide și patru blocuri.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale a Armeniei, partidul lui Pașinian a învins cu 53,92% din voturi, în timp ce blocul ex-președintelui Robert Kociarian obține 21,04%.

Al treilea loc a fost ocupat de blocul „Am onoare” al fostului președinte armean Serj Sarghisian cu 5,23%, în timp ce el a trebuit să depășească bariera de 7% pentru a intra în parlament.

Partidul „Armenia Prosperă” a celebrului om de afaceri Gaghik Țarukian obține 3,96% din voturi. Pentru acesta pragul de trecere este de cinci procente.

Pașinian însuși a declarat anterior că poporul armean a efectuat o revoluție „de oțel” și a promis că va începe consultări „cu toate forțele politice sănătoase” pentru a „înțelege opiniile lor cu privire la consolidarea vieții politice și a potențialului social”.

De asemenea, el a mulțumit președintelui rus Vladimir Putin și prim-ministrului Mihail Mișustin pentru sprijinul acordat Armeniei și poporului armean.

Blocul lui Kociarian a numit rezultatele alegerilor dubioase. "Sunt în contrast puternic cu diferitele manifestări ale vieții publice la care am asistat în ultimele opt luni, cu toate rezultatele sondajelor de opinie publică, inclusiv cele internaționale și, în cele din urmă, cu bun simț", se menționează în declarația acestuia.
34
Tagurile:
Nikol Pashinyan, Alegeri parlamentare, Armenia, alegeri

Загрузка...
Adrian Năstase

Adrian Năstase șochează: în relația cu Rusia ”rămâne discutăm CINE este BOUL!”

122
(reînnoit 07:36 21.06.2021)
Fostul premier atrage atenția că România ar putea fi vizată de un mesaj al Germaniei – chiar cu caracter imperios – și care se referă la Rusia.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Fără îndoială este un comentariu șocant, pentru că marele diplomat rareori se exprimă atât de tranșant ca în postarea de azi noapte.

Năstase vorbește de căderea Guvernului cu sprijinul lui Cîțu >>>

În textul intitulat ”O afirmație care a căzut ca un trăsnet”, Adrian Năstase se referă la recenta declarație a cancelarului german Angela Merkel: ”Cred că din moment ce președintele SUA, Joe Biden, se întâlneşte cu omologul său rus, Vladimir Putin, şi poartă un dialog deschis, este important ca şi noi de partea europeană să facem exact la fel”.

”Să-i fi avut în vedere și pe liderii de la București?”, întreabă imediat Adrian Năstase, preluând din vole mesajul imperios al cancelarului german.

Și, sigur, Năstase nu se poate abține de la a comenta ironic că declarația Angelei Merkel ”a sunat ca o blasfemie pentru „reziștii” de la noi, obișnuiți să fie mai catolici decât Papa și pentru care ideea de dialog cu (unii) vecinii pare de neacceptat”.

”De-a lungul anilor, am pledat pentru intrarea României în NATO și pentru aderarea la Uniunea Europeană”, subliniază Năstase, precizând însă – ”Am considerat, de asemenea, pe linia lui Titulescu, că trebuie să avem relații de bună vecinătate cu țările din jurul nostru”.

Ei bine, această linia directoare a reperului diplomației românești a fost pusă în evidență și la instituția care îi poartă numele ”Fundația Europeană Titulescu”, de-a lungul a trei decenii – ”în mii de conferințe și dezbateri” în care Năstase a reamintit ”relațiile complicate cu Rusia, începând cu anul 1812 și trecând prin diverse momente de pace sau război”.

”Cred, în continuare, însă că vecinătatea Rusiei ne impune să construim canale de legătură pentru a discuta aceste aspecte complicate”, subliniază ferm Adrian Năstase. În articolul de pe blogul personal

Legat de situația României, Adrian Năstase consideră ”că este bine ca președintele american a avut un prim dialog cu președintele Rusiei”.

”Cred însă că agenda (recentă sau viitoare) a discuțiilor nu cuprinde în mod necesar și toate temele care ne interesează. China reprezintă subiectul cel mai delicat pentru americani - este firesc să fie așa”, scrie Năstase. ”Cu creșterea sa economică si demografică, China a devenit un competitor/adversar redutabil. De aceea, din punctul de vedere american, Rusia trebuie decuplată de China”.

Dar, atenție – ”probabil însă că rușii vor cere unele concesii. Să vedem unde – Ucraina, Marea Neagră, Balcani, Siria? Și nu vreau să dau mai multe exemple”.

În acest context (ipotetic?) urmează întrebarea cheie: ”Nu ar trebui ca unele teme ale noastre (dincolo de aspecte de securitate comună etc.) să le discutăm direct și nu doar prin intermediari?”.

Adică, ”așa cum face Germania, cum face Franța, cum face Ungaria?”, dă exemple Năstase… și nu inutil! Pentru că, atrage el atenția din nou – ”Unii talibani din țară vor spune poate „Quod licet Jovi non licet bovi”, sau în traducere, ”Ce i se permite lui Jupiter nu este permis boului”.

”Rămâne să discutam cine este boul…” – încheie Adrian Năstase acest text care, în opinia mea, cere ferm deschiderea unei noi pagini a activității diplomatice românești. Sau nominalizarea acelui/acelor „bovi”…  Poate pricepe și Bogdan Aurescu ceva latină, nu numai ”slang-ul” pe care îl folosește pe Twitter.

Apropo, pe vremuri francezii spuneau – ”Dacă vrei să admiri frumusețea limbii franceze, ascultă-l pe Nicolae Titulescu”. Oare acum utilizatorii de Twitter l-or lăuda și ei pe Aurescu? Că alții nu ar avea motiv…

122
Tagurile:
România, Rusia, Adrian Năstase

Загрузка...
World war

Analist: ”NU naționalismul va alimenta viitorul război mondial - ci lipsa lui”

0
(reînnoit 08:02 21.06.2021)
”Orice am crede noi, războiul se va întâmpla”. O deformare a mentalului colectiv – ”războiul este parte a normalității”. O idee care se impune unei generații – culmea, NU prin exacerbarea naționalismului, ci prin eliminarea lui

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Transformările prin care trece mentalul colectiv sunt vizibile, delimitând o veritabilă criză social-morală, care poate avea implicații fulminante.

Impunerea unor idei, a unor mentalități nu este ceva nou în istorie – iar în câteva cazuri așa ceva a avut rezultate cumplite. Cel mai recent caz, cel ce a avut în centru antisemitismul, supremația de rasă a dus la schimbarea mentalului unor majorități sau cel puțin ale unor segmente semnificative din populație – transformate în acuzatori sau chiar asasini colectivi.

Cazul Germaniei este cel mai grav – dar, de fapt, majoritatea statelor europene au fost lovite de un fel de epidemie morală – practic, o pandemie. Avea vreo logică ura sau chiar acuzarea evreilor? NU! La fel cum nici ”inferioritatea” altor etnii, popoare sau națiuni nu avea nicio noimă pentru un om normal – dar nu și pentru unul afectat de nebunia deceniilor de după Marele Război.

Grav este că experimentul a continuat după Al doilea Război mondial în SUA – ”cea mai mare democrație din lume” trecând prin două etape succesive - antisemită și antichineză, în paralel cu o exacerbare a urii de rasă contra afro-americanilor.

De ce dau exemplu SUA? Pentru a arăta că se poate! O țară puternică, cu pretenții și intenții democratice, neafectată direct, pe teritoriul ei de război, a cunoscut manipularea unei/unor generații care se vedeau „amenințate” și erau de acord cu măsuri radicale – de la războaiele cu China sau Vietnam, până la folosirea din nou a bombei atomice!

Și, după un timp, a reizbucnit nebunia manipulării odată cu ”terorismul”, cu 11 septembrie și ”armele chimice”, ajungând la o adevărată nebunie în societățile occidentale în legătură cu musulmanii! Manipulată, populația multor state asimila musulman sau arab cu ”terorist”! Asta deși o mare parte din populația țărilor lor era formată din musulmani! Se repeta fenomenul cu chinezii din SUA anilor 50!

Am amintit aceste episoade pentru că excelentul analist Constantin Gheorghe, fostul meu coleg de presă și consilier al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, atrage atenția asupra unui fenomen asemănător care se petrece sub ochii noștri: manipularea noii generații în privința Rusiei și Chinei.

O manipulare care induce o fobie – deci o formă de afecțiune psihică – și care pare a avea ca scop acceptarea unei confruntări cu cele două superputeri militare – deși acestea NU provoacă și nu au în trecutul lor cea care să sugereze că ar putea fi agresori mondiali!

”Mă înspăimântă seninătatea, și chiar fervoarea, cu care tot mai mulți din generația tânără acceptă ideea unui război cu Rusia și China”, scrie Constantin Gheorghe, constatând că manipulații ”par a crede că au o datorie sfântă, aceea de a curăța lumea liberă de dușmanii ei”.

Și, culmea, analistul remarcă paradoxul: ”Deși ei sunt prizonierii acestei lumi, care îi disprețuiește, și-i tratează ca pe niște slugi”.

”Pentru ei competiția, în orice domeniu, se reduce la ”ucide, sau vei fi ucis!” - este lumea în care trăiesc, lumea care i-a format așa: una fără milă, fără Dumnezeu, adică fără valori etice și morale, fără solidaritate, o lume fără umanitate”, scrie Constantin Ghoerghe.

De fapt, aici este și cheia manipulării actuale: inducerea lipsei oricărei responsabilități față de națiune, spirit național, tradiție sau istorie. Implicit eliminarea naționalismului, înlocuit cu conectarea la alte surse de stimuli. 

”Nu naționalismul va fi cel care va alimenta viitorul război. Ci lipsa lui”, scrie analistul, explicând – ”Când nu ai nimic de apărat, nimic de păstrat, nimic de transmis mai departe, războiul este parte a normalității. Ceva banal, precum un joint fumat la Untold”.

Ei bine, în aceste condiții, dialectica istorică pare a duce la concluzii sumbre: ”Orice am crede noi, războiul se va întâmpla”, scrie Constantin Gheorghe, subliniind un adevăr: războiul ”face parte din tradiția Occidentului, care așa și-a rezolvat mereu crizele”.

Logica lui Constantin Gheorghe este, din păcate, greu de combătut. Mai rămâne doar de atins masa critică a manipulării – ceea ce nu a fost niciodată o problemă.

Rămâne, totuși, o speranță: atât eu, cât și Constantin Gheorghe am scris aceste rânduri de sărbătoarea pogorârii Duhului Sfânt a coborât peste omenire. Cine știe, poate de data asta și oamenii îl vor păstra în sufletele lor.

0
Tagurile:
Război, România, Naționalism, Rusia, Constantin Gheorghe

Загрузка...