Garda de Coastă a României în Marea Neagră

Garda de coastă a României a deschis focul asupra unei nave turcești - VIDEO

727
(reînnoit 15:54 27.02.2019)
Garda de Coastă a României a deschis focul asupra unui vas turcesc în Marea Neagră. Incidentul va fi investigat la nivel internațional de către o comisie specială.

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Garda de Coastă a României a deschis focul asupra unei nave turcești în Marea Neagră care se afla la o distanță de aproximativ 65 de mile Est de Constanța, în Zona Economică Exclusivă, unde România are drepturi suverane. Imaginile video cu incidentul au fost publicate de Poliția de Frontieră.

E vorba de pescadorul „Ostik Senol”, aflat sub pavilionul Turcia, care se ocupa cu braconaj. Aceștia au refuzat să răspundă la somațiile părții române, asupra lor fiind deschis focul.

Potrivit Poliției de Frontieră, nava “Ostik Senol” a fost implicată și în anii anteriori în activități infracționale, în prezent fiind în lucru trei lucrări penale. Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

“Poliția de Frontieră nu a procedat în forță la abordarea pescadorului sau la lovirea aparatului propulsor prin executarea focului în plin cu armamentul bordului fără a pune în pericol viețile omenești, ca urmare a faptului că membrii echipajului se poziționau în dreptul motoarelor”, se spune în comunicatul emis de instituție.

În urma acțiunii părții române, trei persoane din cei opt aflați la bord au fost rănite, printre care pescarul İsa Memiş și căpitanul Serdal Memiş, anunță portalului rusturkey.com.

“Ne aflam în apele internaționale. Am intrat în panică când paza de coastă a deschis focul asupra navei. Din fericire, am rămas în viață, însă trei persoane au fost rănite. Sperăm că organele abilitate vor investiga cauzele acestui incident, care va fi evitat în viitor, a declarat căpitanul vasului turcesc, Serdal Memiş.

Potrivit căpitanului, după focurile care au durat trei minute, nava românească a plecat spre țărm, iar pescarii au ancorat în Istanbul, unde le-a fost acordat ajutor medical.

Incidentul urmează să fie investigat la nivel internațional de o comisie specială.

727
Tagurile:
Turcia, România, Poliția de frontieră
Tematic
Update: Incredibil, încă un cutremur în Marea Neagră - a șaptea mișcare seismică!
Iohannis susţine consolidarea NATO în Marea Neagră: "Nu putem ignora provocările"
Distrugătorul SUA a intrat în Marea Neagră. Navele rusești vor sta cu ochii pe el
Ce spune cel mai mare seismolog despre cele 10 cutremure produse în Marea Neagră

Загрузка...