Jorge Arreaza

Arme pentru opoziţie ar putea fi cumpărate din Europa de Est - MAE al Venezuelei

167
(reînnoit 07:25 27.02.2019)
Ministrul venezuelean de Externe a declarat în faţa membrilor Consiliului de Securitate al ONU că actuala criză din Venezuela este organizată sub îndrumarea SUA.

BUCUREŞTI, 27 feb - Sputnik. Opoziția Venezuelei ar putea să obțină arme prin achiziționarea lor în Europa de Est, a declarat ministrul de Externe al Venezuelei, Jorge Arreaza, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.

"Vrem să menționăm informațiile pe care țările noastre aliate, cum ar fi Cuba și Rusia, le-au împărtășit cu noi, despre mișcarea și mobilizarea de militari în Marea Caraibelor sau despre achiziționarea de arme în Europa de Est pentru a le transfera opoziţiei radicale din Venezuela și a crea condiții pentru intervenția în Venezuela", a declarat Arreaza, marți.

Arreaza le-a spus, de asemenea, membrilor Consiliului de Securitate că actuala criză din Venezuela este organizată sub îndrumarea SUA.

"Noi acuzăm guvernul SUA în organizarea, finanțarea și gestionarea acestei agresiuni flagrante împotriva Venezuelei", a spus el. "Această agresiune a început cu mulți ani în urmă, a început din ziua în care Revoluția Bolivariană a preluat puterea la 2 februarie 1999 și a continuat în fiecare și în fiecare zi în ultimii 20 de ani".

Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit marţi pentru a discuta situația din Venezuela, după ce oficialii americani au cerut luni organizarea acestei întâlniri, în urma eșecului de a acorda "ajutor umanitar" Venezuelei la 23 februarie.

167
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (133)

Загрузка...