SUA se pregătesc pentru incursiune militară în Venezuela - Consiliul rus de Securitate

357
Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, a declarat că Statele Unite, "arătând sarcasm și aroganță față de poporul venezuelean", impun ajutor umanitar Venezuelei, în timp ce se presupune că va fi respinsă.

BUCUREȘTI, 26 feb - Sputnik. În același timp, "Pentagonul întărește gruparea de trupe în regiune pentru a le angaja într-o operațiune de a-l înlătura de la putere pe președintele Maduro, ales legal", a spus Nikolai Patrushev.

"Arătând sarcasm și aroganță față de poporul venezuelean, Statele Unite pregătesc o invazie militară într-un stat independent. Transferul forțelor speciale americane în Puerto Rico, aterizarea forțelor americane în Columbia și alte acțiuni arată clar că Pentagonul consolidează gruparea de trupe în regiune pentru a-l răsturna de la putere pe președintele în exercițiu (Nicolas) Maduro, ales în mod legal", a spus Patrushev.

Venezuela a refuzat să accepte ajutorul umanitar impus de Statele Unite, deoarece înțelege că Washingtonul se pregătește să-l răstoarne pe președintele ales democratic, Nicolas Maduro, a adăugat Nikolai Patrushev.

"Și poporul venezuelean înțelege bine acest lucru. Iată și reacția, refuzul de a accepta încărcătura din țara agresoare și sprijinul pentru președintele lor", a adăugat Patrushev.

Statele Unite au propus Rusiei să organizeze discuții separate asupra Venezuelei, iar Moscova a fost de acord, dar Washingtonul a început să folosească pretexte prelungite pentru a evita aceste consultări, a adăugat Patrushev.

357
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (133)

Загрузка...