Kim Jong-un

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a ajuns în Vietnam pentru Summitul cu Trump - foto

110
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a sosit în Vietnam, marți, înaintea Summit-ului cu președintele american Donald Trump.

BUCUREŞTI, 26 feb - Sputnik. Trenul blindat al lui Kim Jong-un a ajuns la stația din orașul Dong Dang din Vietnam, după trecerea frontierei cu China, a informat Reuters, marți.

Liderul Coreei de Nord va ajunge în capitala vietnameză cu mașina, unde va avea o vizită de stat și va întâlni Donald Trump miercuri și joi, a raportat Reuters.

​Anterior, Agenția Coreeană de Știri (KCNA) a raportat că sâmbătă după-amiază, trenul în care se afla liderul RPDC, Kim Jong-un, a părăsit Phenianul pentru Vietnam.

Kim este însoțit de președintele Comitetului Central al Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, Kim Yong Chol, care se ocupă de discuțiile nucleare cu Statele Unite; Ministrul de Externe Ri Yong Ho; directorul Departamentului Afacerilor Internaționale al Adunării Supreme a Poporului, Ri Su Yong; și ministrul Apărării No Kwang Chol. Sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong, este, de asemenea, printre membrii delegației.

Primul summit SUA-Coreea de Nord din Singapore, care a avut loc în iunie anul trecut, a condus la un acord care stipulează că Phenianul ar face eforturi pentru a promova denuclearizarea completă a peninsulei coreene în schimbul faptului că Statele Unite și Coreea de Sud își îngheață exercițiile militare.

Phenianul se așteaptă ca Washingtonul să își îndeplinească angajamentele și să relaxeze presiunea sancțiunilor, în timp ce administrația americană așteaptă noi pași către dezarmarea nucleară a Coreei de Nord.

110
Tagurile:
Vietnam, Donald Trump, summit, Coreea de Nord, Kim Jong-un
Тема:
Summitul Kim Jong-un și Donald Trump în Vietnam (15)

Загрузка...