Garda Națională a Venezuelei

Venezuela: Atac armat asupra unui punct de control al Gărzii Naționale

248
(reînnoit 19:24 25.02.2019)
Un grup de persoane înarmate a atacat un punct de control de la frontiera Venezuelei cu Columbia, se spune într-un comunicat publicat de forțele armate venezuelene.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Un grup înarmat a atacat un post de control al Gărzii Naționale din Venezuela la frontiera cu Columbia, anunță armata venezueleană.

"Peste 60 de subiecți bine înarmați au atacat cu grenade punctul de frontieră Mulata, între statul Táchira și Columbia", se spune în comunicatul forțelor armate. Se menționează că atacul a avut loc în dimineața de duminică.

La rândul său, Freddy Bernal, numit de autoritățile centrale în funcția de așa-numit “apărător” al statului Tachira, a anunțat că o unitate din 20 de militari, sosită la fața locului, a ajutat la respingerea atacului.

Pe 23 februarie, opoziția din Venezuela a încercat să aducă în țară ajutoare umanitare sponsorizate de SUA, pe care președintele Nicolas Maduro refuză să le accepte. Guvernul afirmă că în țară nu există nicio criză umanitară, iar istoria legată de ajutoarele umanitare reprezintă o provocare în spatele căreia se ascunde o agresiune împotriva țării. În contextul crizei, Maduro a întrerupt relațiile diplomatice cu SUA și Columbia.

În timpul încercărilor de a trece ajutorul umanitar din Columbia au fost incendiate câteva camioane, iar la frontiera cu Brazilia, potrivit organizației Forumul Penal, au fost omorâte patru persoane. Secretarul general al Organizației Statelor Americane, Luis Almagro, a declarat că în rezultatul ciocnirilor între forțele de ordine și demonstrați la frontierele Venezuelei cu Brazilia și Columbia au avut de suferit 335 de persoane.

248
Tagurile:
Columbia, ajutor umanitar, Nicolas Maduro, Venezuela
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (133)
Tematic
Zaharova: De ce Occidentul nu are o poziție comună față de Venezuela
Venezuela: ameriendienii au capturat un general al Gărzii Naționale
Moscova: SUA planifică să livreze arme opoziției din Venezuela
SUA: utilizarea forței la granița Venezuelei nu va rămâne nepedepsită
Alertă în Venezuela: Maduro desfășoară armata la frontiera cu Columbia
Washingtonul nu exclude o intervenție militară în Venezuela
Ciocniri la frontiera dintre Venezuela și Columbia – sute de răniți
Ministru venezuelean: Opoziția planifica asasinarea oamenilor la frontieră
UE se opune oricărei intervenții militare în Venezuela

Загрузка...