CIA Director Mike Pompeo speaks at a Senate Select Committee on Intelligence hearing on worldwide threats, Tuesday, Feb. 13, 2018, in Washington.

Washingtonul nu exclude o intervenție militară în Venezuela

190
SUA nu exclude varianta declanșării unei operațiuni militare în Venezuela, afirmă secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, nu exclude posibilitatea declanșării unei operațiuni militare în Venezuela și l-a numit pe președintele țării, Nicolas Maduro “un mare tiran”.

“Sunt examinate toate variantele (posibile). Intenționăm să întreprindem toate cele necesare pentru a garanta că poporul Venezuelei își va putea exprima opinia și democrația va fi restaurată și să facem tot ce este nevoie pentru un viitor prosper al venezuelenilor”, a declarat Pompeo într-un interviu oferit postului de televiziune Fox News, fiind întrebat în ce măsură este posibilă o intervenție militară în Venezuela.

Potrivit lui, SUA deja întreprind toate măsurile pentru ajutorarea poporului Venezuelei.

“Acesta (Maduro n.r.) este cel mai rău și cel mai teribil din tirani și cred că poporul venezuelean observă acest lucru”, a declarat Pompeo.

Oficialul american a menționat că SUA vor susține în continuare pe liderul opoziției, Juan Guaido, vor oferi ajutor umanitar și vor consolida o coaliție internațională.

“Au un președinte interimar ales legal, domnul Guaido, și vom continua să-l susținem. Poporul american a dat dovadă de o mare generozitate expediind două sute de tone de alimente, medicamente, produse de igienă pentru venezueleni. Vom continua să formăm o coaliție internațională pentru ca în spatele vocii poporului venezuelean să existe o adevărată forță”, a declarat Pompeo.

Președintele parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, s-a autoproclamat pe 23 ianuarie șef interimar al statului pe perioada funcționării guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state l-au recunoscut pe Guaido și au cerut lui Maduro să nu admită niciun fel de acțiuni violente împotriva opoziției. Maduro a declarat că este singurul președinte constitutional, afirmând că liderul opoziției parlamentare este “o marionetă a SUA”.

190
Tagurile:
Nicolas Maduro, Intervenție militară, SUA, Venezuela, Mike Pompeo
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (133)
Tematic
Venezuela: ameriendienii au capturat un general al Gărzii Naționale
Moscova: SUA planifică să livreze arme opoziției din Venezuela
SUA: utilizarea forței la granița Venezuelei nu va rămâne nepedepsită
Alertă în Venezuela: Maduro desfășoară armata la frontiera cu Columbia

Загрузка...