Venezuela

Moscova: SUA planifică livreze arme opoziției din Venezuela

191
(reînnoit 20:00 22.02.2019)
SUA planifică să livreze armament opoziției din Venezuela de la începutul lunii martie, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. SUA planifică să transmită armament opoziției din Venezuela de la începutul lunii martie cu implicarea companiei ucrainene “Antonov”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Livrarea armelor în Venezuela este planificată pentru începutul lunii martie a anului curent, în câteva partide, prin teritoriul țărilor vecine, cu implicarea unor avioane de transport ale unei companii internaționale de expediere de mărfuri, a declarat Zaharova în cadrul unui briefing.

„Din păcate, nu e de mirare că în toată această istorie se întrevede o urmă ucraineană, în special, e vorba de implicarea întrepridnerii de stat “Antonov””, a adăugat ea.

Ministrul Afacerilor Externe al Venezuelei, Jorge Arreaza, consideră că declarației reprezentantului Moscovei este destul de gravă.

“Declarația MAE al Rusiei este una gravă. Odată cu eșuarea loviturii de stat comunitatea internațională trebuie să fie atentă și vigilentă la intențiile guvernului SUA și extremiștilor naționali de a provoca violențe în Venezuela”, a scris Arreaza pe Twitter.

191
Tagurile:
arme, opoziția, Rusia, Venezuela
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (87)
Tematic
Maduro declară că Rusia va livra 300 de tone de ajutor umanitar în Venezuela
Trump amenință militarii din Venezuela: Veți pierde tot ce aveți!
Meleșcanu, la Bruxelles, în dezacord cu poziția SUA privind soluția pentru Venezuela
Lavrov a comentat amenințările lui Trump în adresa militarilor din Venezuela
Bernie Sanders refuză să îl recunoască pe Guaido ca președinte interimar al Venezuelei
Zaharova: De ce Occidentul nu are o poziție comună față de Venezuela
MAE venezuelean: Maduro și Putin mențin contactul telefonic permanent
Incident în Venezuela, la frontieră cu Brazilia: 2 morți, 22 răniți

Загрузка...