Hans Klemm

Klemm recunoaşte: Experimente au fost încercate în jurul lumii de a face guverne curate

1207
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a susținut că este nevoie de un sistem judiciar independent și de un Guvern curat pentru combaterea corupției.

BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit ambasadorului american la București, nicio societate, nicio țară nu este imună la corupție, în lume au fost încercate experimente de a face guverne curate care să ajute la "cucerirea corupţiei", însă şi acelea "dau greş".

„În lupta împotriva corupție este bineînțeles să ai un sistem judiciar independent, un efort intens al procuraturii, însă instanțele singure nu pot cuceri corupția. Este de mare ajutor să ai un Guvern curat. Experimente au fost încercate în jurul lumii de a face guverne în care este dificil să ai activități corupte, dar chiar și acelea tind să dea greș”, a precizat Hans Klemm, în cadrul unui concurs organizat de Ambasada SUA la București cu prilejul Zilei Internaționale Împotriva Corupției, precizează stiripesurse.ro

Acesta a subliniat, însă, că efortul civic de a lupta contra corupției este extreme de important.

”Ceea ce este extrem de important este un efort civic de a lupta împotriva corupției, atât prin organizațiile neguvernamentale, sprijin din sectorul privat, al companiilor și, în cele din urmă este important ca cetățenii, la nivel individual, să fie motivați de valori precum democrația, libertatea și statul de drept sunt activi în lupta anticorupție”, a declarat Hans Klemm.

Klemm a afirmat că și SUA se confruntă cu fenomenul corupției, ambasadorul american oferind și un exemplu în acest sens. El a precizat că a citit un articol despre un congresman din San Diego, care în prezent este anchetat de FBI pentru încălcarea finanțării campaniei electorale.

Într-un stil alunecos, Hans Klemm a arătat că România este un stat ce încurajează corupții și nu îi sancționează la vot. Este cazul congresmanului Duncan Hunter care ”ar putea să vă fie familiar”, fiindcă, în ciuda acestei presupuse încălcări, în ciuda punerii sub acuzare a politicianului și a soției acestuia, a fost reales în Congres, într-unul din districtele din California, în luna noiembrie a anului trecut.

”Deci astfel de lucruri se întâmplă nu doar în alte țări din lume, dar și în țara mea, în SUA”, a punctat Hans Klemm.

1207
Tagurile:
Guvern, Corupţie, Hans Klemm
Тема:
Imixtiunea SUA în problemele interne ale României (48)
Tematic
Titus Corlățean a explodat, pur și simplu: a făcut praf Bruxelles și Ambasada lui Klemm!
Ingrid Mocanu și Floriana Jucan denunță: o judecătoare are relații suspecte cu Klemm!
Tupeu incredibil al lui Hans Klemm! Atac la Guvern, concomitent cu Iohannis!
Judecătoarea care l-a pus la punct pe Hans Klemm – ”Boceală în pumni la Sistem”
O decizie a lui Trump l-a lăsat fără salariu pe Hans Klemm?

Загрузка...