Proteste în Catalonia

Catalonia în flăcări: 28 de răniți în urma ciocnirilor între secesioniști și poliție VIDEO

138
(reînnoit 16:10 21.02.2019)
În urma ciocnirilor între susținătorii secesiunii Cataloniei și forțele de ordine au fost rănite 28 de persoane.

BUCUREȘTI, 21 feb – Sputnik. Cel puțin 28 de persoane au fost rănite în urma ciocnirilor între participanții la manifestațiile de protest din Catalonia și poliția locală Mossos d'Esquadra, anunță RT, cu trimitere la publicația La Vanguardia.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Provinciei, 12 dintre cei răniți sunt polițiști.

Astăzi, în diverse localități ale regiuni au loc acțiuni de protest împotriva examinării “dosarului catalan” la Curtea Suprem a Spaniei, intentat împotriva a 12 lideri mișcării separatiste, care au organizat un referendum pentru independența regiunii pe 1 octombrie 2017. Aceștia sunt acuzați de răzvrătire și delapidarea banilor publici, riscând o pedeapsă cu 25 de ani închisoare.

​Fostul președinte al guvernului catalan, Carles Puigdemont, a posta un mesaj în Twitter în care îndeamnă la o mobilizare permanentă și își exprimă susținerea față de acțiunile de protest.

Manifestațiile au fost organizate de activiștii mișcării "Comitetul pentru Apărarea Republicii". Acestora s-au alăturat studenții, guvernul provinciei, trei partide care pledează pentru independența Cataloniei (Republicanii de Stânga, Partidul European Democrat Catalan, Candidatura Unității Populare). De asemenea, protestele sunt susținute de două organizații neguvernamentale - Adunarea Națională a Cataloniei și Òmnium Cultural.

Anterior, presa anunțat că susținătorii secesiunii Cataloniei au incendiat baricadele ridicate pe zeci de autostrăzi, au blocat mai multe gări auto și feroviare.

138
Tagurile:
video, Proteste, separatiști, Catalonia, Spania
Тема:
Referendumul pentru independența Cataloniei (27)
Vladimir Zelenski

Zelenski amenință creeze “cea mai puternică armată din Europa”

12
Zelenski amenință să creeze cea mai puternică armată din Europa, în cazul în care Occidentul va renunță să mai ofere sprijinul Kievului în conflictul civil din Estul țării.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. În cazul în care statele occidentale vor renunța să mai susțină Ucraina în conflictul cu autoproclamatele republici din Donbas, Kievul va fi nevoit să-și creeze cea mai „puternică armată din Europa”, pentru a rezolva această problemă pe cont propriu.

© Sputnik / Алексей Никольский

Declarația a fost făcută de președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, într-un interviu oferit presei străine, conținutul căreia a fost dat publicității de serviciul de presă al administrației prezidențiale.

Potrivit lui, este vorba de obținerea unei supremații tehnice și militare cu ajutorul potențialului uman, însă acest lucru nu este pe deplin bun.

“În loc să devină cercetători, să dezvolte tehnologic țara, oamenii vor fi nevoiți să se gândească cum să-și apere familia, casa”, a subliniat președintele Ucrainei.

Zelenski a mai adăugat că în prezent poporul ucrainean moare în Donbas pentru aceleași principii, pe care le apără NATO și Uniunea Europeană. Totodată, el a avertizat statele europene cu privire la riscul unor noi conflicte la frontierele lor, în cazul în care nu vor interveni.

12
Tagurile:
Vladimir Zelenski, Ucraina
Tematic
Zelenski: Nord Stream – 2 e un Royal Flush pentru Rusia. Reacția Kremlinului
Axios: Biden a refuzat să se întâlnească cu Zelenski înainte de summitul cu Putin
Putin, gata să discute cazul Crimeea cu Zelenski, dar nu despre apartenenţa peninsulei

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden au făcut un schimb de glume

72
Vladimir Putin a făcut o glumă cu Joe Biden atunci când presa a fost scoasă din sala unde se aflau cei doi lideri.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a făcut  o glumă cu președintele american Joe Biden înaintea summitului de la Geneva.

În momentul în care angajații serviciilor de securitate le-au cerut jurnaliștilor și cameramanilor să părăsească sîncăperea, liderul rus u-a spus ceva zâmbind omologului său american, amândoi au izbucnit în râs.

Întâlnirea celor doi președinți are loc în biblioteca Vilei La Grange din Geneva. Pe masa dintre Putin și Biden se află un buchet mic de flori albe.

Negocierile vor consta din trei părți: una în format restrâns și două extinse. O sursă familiarizată cu pregătirile pentru întâlnire a declarat cu o zi înainte pentru RIA Novosti că întâlnirea va dura patru ore și 45 de minute.

72
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...