Vladimir Putin

Putin a atenționat SUA: nu ajungem la o nouă “Criză a Caraibelor”

347
(reînnoit 18:54 20.02.2019)
În ciuda unor pretenții reciproce, SUA și Rusia nu trebuie să ajungă la o criză asemenea celei din Caraibe din anii 60 ai secolului XX, a declarat Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 20 feb – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că între Rusia și SUA există pretenții reciproce, însă acesta nu este un motiv pentru a genera o nouă "Criză a Caraibelor" ("criza rachetelor cubaneze").

„Per ansamblu, avem contacte bune pe linie militară, există momente asupra cărora trebuie lucrăm împreună, lucrează specialiștii”, a spus Putin la o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor rusești de presă.

Potrivit lui, există contacte regulate cu SUA. "Spre exemplu, cooperăm în ceea ce privește Siria. Da, există probleme, ei creează tot mai multe probleme, însă există și mecanisme, instrumente de conlucrare în soluționarea acestor situații", a menționat Putin.

“Sper că acestea vor fi utilizate pentru ca în lume să nu apară noi crize precum cea din Carabine. Nu există niciun premize pentru asta”, a subliniat el.

"Există azi o confruntare între două sisteme așa cum a fost în perioada războiului rece? Desigur, nu există. Sunt niște pretenții reciproce, diferite abordări ale unor probleme. Totuși, pretențiile reciproce nu reprezintă un motiv pentru a genera o confruntare de genul Crizei Caraibelor din anii 60 ai secolului trecut", a adăugat Putin.

Rusia, potrivit lui, nu își dorește acest lucru. “Dacă cineva de acolo își dorește asta, poftim. Am spus azi ce se va întâmpla”, a conchis președintele.

Anterior, într-un mesaj adresat Adunării Federale, Putin a declarat că în cazul în care Washingtonul își va amplasa rachetele cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa, atunci „acest lucru va agrava situația din sfera securității internaționale și va crea amenințări majore pentru Rusia”. În acest caz, Moscova va fi nevoită să „întreprindă acțiuni în oglindă și asimetrice”.

347
Tagurile:
SUA, Cuba, Vladimir Putin
Тема:
Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (41)
Tematic
Putin a suferit o leziune la Judo sparring cu campionul olimpic rus (VIDEO)
Lukașenko și-a anulat plecarea la Munchen de dragul discuțiilor cu Putin
Putin: „Nu există state cu adevărat independente în lume”
Putin a prezentat cel mai nou tip de armă - racheta Zirkon
Vladimir Putin: Nu avem timp de pierdut în ceea ce privește dezvoltarea strategică
Putin: SUA încalcă INF prin amplasarea lansatoarelor de rachete în România
Reacție NATO la mesajul lui Putin: E o amenințare la adresa aliaților

Загрузка...