Piață

Putin ordonă crearea unui brand rusesc protejat de produse „verzi” non-OMG

237
(reînnoit 17:21 20.02.2019)
Resursele naturale enorme ale Rusiei ar trebui să garanteze producția de alimente de înaltă calitate, potrivit președintelui Vladimir Putin.

BUCUREŞTI, 20 feb – Sputnik, Doina Crainic. Rusia și-a asigurat independența pe piața globală a grâului, a adăugat Vladimir Putin.

„Nu suntem numai unul dintre cei mai mari exportatori de grâu, anul trecut exporturile s-au ridicat la 44 de milioane de tone. Avem cel puţin încă o realizare”, a declarat miercuri președintele în discurusl său anual către Adunarea Federală.

Preşedintele a explicat că, „datorită oamenilor de știință ruși, ne-am asigurat independența în ceea ce privește semințele de grâu. Experții vor confirma cât de important este acest lucru”.

Avantajul Rusiei este dat de resursele sale naturale uriașe, a spus Putin, care a adăugat că aceste resurse ar trebui utilizate în mod special pentru a crește producția de produse alimentare ecologice, nemodificate genetic.

„Îndemn guvernul să creeze un brand intern protejat de produse ecologice, verzi. Trebuie să ne asigurăm că în această producție se utilizează numai tehnologii sigure pentru sănătatea umană”, a subliniat Putin, citat de RT.

Putin a menționat că această producţie ar trebui să „ofere o garanție de înaltă calitate atât pe plan intern, cât și pe plan internațional”.

„Vă asigur că aceste produse vor fi foarte populare în străinătate, deoarece acolo nu a mai rămas nimic de înaltă calitate”, a mai spus preşedintele rus.

237
Tematic
Putin: „Unele țări pot fi state nesuverane, nu și Rusia”
Putin: Rusia nu are de gând să amplaseze prima rachete în Europa
Putin a prezentat cel mai nou tip de armă - racheta Zirkon
Vladimir Putin: Nu avem timp de pierdut în ceea ce privește dezvoltarea strategică
Putin: SUA încalcă INF prin amplasarea lansatoarelor de rachete în România

Загрузка...