Ofițerii urmăresc mesajul președintelui Vladimir Putin adresat Adunării Federale

Reacție NATO la mesajul lui Putin: E o amenințare la adresa aliaților

336
(reînnoit 17:17 20.02.2019)
NATO tratează mesajul adresat astăzi de președintele Rusiei, Vladimir Putin, drept o amenințare la adresa aliaților săi.

BUCUREȘTI, 20 feb – Sputnik. NATO a luat act de mesajul liderului rus și consideră că amenințările Rusiei în adresa aliaților este sunt inacceptabile, a declarat miercuri pentru agenția RIA Novosti, adjunctul purtătorului de cuvânt al organizației, Piers Cazalet.

“Am luat act de mesajul președintelui Vladimir Putin din 20 februarie. Declarațiile Rusiei care conțin amenințări în adresa aliaților sunt inacceptabile. Îndemnăm Rusia să se concentreze asupra revenirii la respectarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare”, a declarat acesta.

Potrivit lui, NATO „nu își dorește o nouă cursă a înarmărilor”.

“Aliații au îndemnat în mai multe rânduri Rusia să-și distrugă rachetele cu o rază medie de acțiune prin niște metode verificabile.

“Alianța Nord-Atlantică evaluează urmările încălcărilor de către Rusia a Tratatului INF. Așa cum a declarat secretarul general al NATO, orice răspuns va fi unul solidar și echilibrat, însă NATO nu intenționează să amplaseze noi arme nucleare cu bazare terestră în Europa”, a declarat Cazalet.

În mesajul său adresat miercuri Adunării Federale, președintele rus Vladimir Putin, a declarat că Washingtonul este cel care încalcă tratatul INF, prin lansarea rachetelor-țintă cu rază medie de acțiune și prin amplasarea sistemelor de lansare în România și Polonia, „cautând pretexte și cei care se fac vinovați”. Apoi, potrivit lui, SUA își mobilizează sateliții, care “țin isonul” americanilor.

336
Tagurile:
INF, Adunarea Federală, Rusia, Vladimir Putin
Tematic
Mesajul lui Vladimir Putin către Adunarea Federală
Putin: Rusia nu are de gând să amplaseze prima rachete în Europa
Putin: „Unele țări pot fi state nesuverane, nu și Rusia”
Putin a prezentat cel mai nou tip de armă - racheta Zirkon
Vladimir Putin: Nu avem timp de pierdut în ceea ce privește dezvoltarea strategică
Putin: SUA încalcă INF prin amplasarea lansatoarelor de rachete în România

Загрузка...