Serghei Lavrov

Lavrov a comentat amenințările lui Trump în adresa militarilor din Venezuela

290
(reînnoit 16:25 20.02.2019)
Amenințările lui Trump în adresa militarilor din Venezuela reprezintă o încălcare a statutului ONU și o ingerință în problemele interne ale unui stat suveran, consider ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 20 feb – Sputnik. Amenințările SUA în adresa militarilor din Venezuela reprezintă o încălcare a Cartei ONU și o ingerință direct în problemele interne ale țării, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

“Amenințările venite din partea SUA, care sunt susținute și simulate de către opoziția venezueleană, care, de facto, solicită o intervenție din afară, indiscutabil, reprezintă o încălcare a Cartei ONU și o ingerință în problemele interne ale unui stat”, a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă susținute cu omologul său din Zambia.

Anterior, președintele SUA, Donald Trump, într-un discurs rostit la Maiam în fața unor imigranți din Venezuela, “a adresat militarilor din Venezuela cea mai dură avertizare”, îndemnându-i să-i accepte propunerile legate de amnistiere ale autoproclamatului președinte, Juan Guaido. De asemenea, în discursul său Trump a declarat că SUA își propun “asigurarea unei transfer pașnic al puterii”, însă examinează și alte variante posibile.

Președintele parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, s-a autoproclamat pe 23 ianuarie șef interimar al statului pe perioada funcționării guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state l-au recunoscut pe Guaido și au cerut lui Maduro să nu admită niciun fel de acțiuni violente împotriva opoziției. Maduro a declarat că este singurul președinte constitutional, afirmând că liderul opoziției parlamentare este “o marionetă a SUA”.

290
Tagurile:
ministrul afacerilor externe, Rusia, Venezuela, Donald Trump, Serghei Lavrov
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (87)
Tematic
Opoziția din Venezuela miza că Maduro va pleca în 24 de ore, scrie WSJ
Zaharova a comentat amenințările lui Bolton privind situația din Venezuela
SUA îi interzic opoziției din Venezuela să poarte orice dialog cu Maduro
Parlamentari UE, expulzaţi din Venezuela: Caracas sugerează conspirație
Trump amenință militarii din Venezuela: Veți pierde tot ce aveți!
Maduro declară că Rusia va livra 300 de tone de ajutor umanitar în Venezuela
Meleșcanu, la Bruxelles, în dezacord cu poziția SUA privind soluția pentru Venezuela

Загрузка...