Juan Guaido

„Un clovn autoproclamat”. Maduro îi solicită lui Guaido organizeze alegeri

257
Adresându-se lui Juan Guaido, care s-a autoproclamat președinte în exercițiu al Venezuelei, Nicolas Maduro a solicitat organizarea de alegeri prezidențiale.

BUCUREŞTI, 20 feb – Sputnik, Doina Crainic. Nicolas Maduro a cerut adversarului său Juan Guaido, care s-a autoproclamat „președinte” al țării, să organizeze alegeri pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a vota.

„De ce nu solicită alegeri pentru a fi răsturnat printr-un vot popular? Clovnul autoproclamat să solicite alegeri pentru a fi răsturnat de votul popular”, a declarat Maduro, vorbind absolvenților din domeniul medical, potrivit Sputnik France. Discursul său a fost postat pe Twitter.

Criza politică din Venezuela a izbucnit atunci când adversarul politic Juan Guaido, pe care Curtea Supremă l-a înlăturat, pe 22 ianuarie, din funcţia de președinte al Adunării Naționale a Venezuelei, s-a autoproclamat în ziua următoare „actualul președinte al țării”. Donald Trump l-a recunoscut ca „președinte interimar”.

Aproximativ 40 de țări, printre care Marea Britanie și Germania, au făcut același lucru. De asemenea, Franța l-a recunoscut ca „președinte în funcţie”. Președintele Nicolas Maduro l-a numit pe Juan Guaido o „marionetă a Statelor Unite”.

Rusia, China și alte câteva țări şi-au exprimat sprijinul faţă de Nicolas Maduro ca președinte legitim al Venezuelei. Kremlinul a descris decizia unor state europene ca fiind „amestec în afacerile interne ale Venezuelei”.

257
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (87)

Загрузка...