RT Reporter Detained at US Inauguration Protests Faces Up to 10 Years of Prison

State ostile Rusiei determină giganţii de social media cenzureze presa rusească

250
Vineri, Facebook a suspendat paginile unor proiecte media derulate de Maffick Media, care este parțial deținută de agenția video Ruptly, o filială a RT.

BUCUREŞTI, 18 feb – Sputnik, Doina Crainic. Blocarea conturilor de Facebook ale agenţiei RT indică presiuni fără precedent și nedisimulate asupra presei rusești. Autoritățile țărilor ostile Rusiei influenţează multe companii mari care furnizează servicii de social media să exercite presiuni asupra presei rusești, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, citat de Sputnik Internaţional

„Presiunea asupra presei rusești, presiune fără precedent și nedisimulată, este evidentă. În al doilea rând, nu este un secret faptul că, din păcate, multe companii mari care furnizează servicii în domeniul rețelelor sociale și în alte formate digitale, sunt, de asemenea, influenţate de autoritățile țărilor neprietenoase, [fiind folosite] ca un instrument prin care se exercită presiuni asupra presei rusești”, a declarat Peskov reporterilor, răspunzând la o întrebare legată de blocarea recentă a paginilor RT.

Margarita Simonian
© Sputnik / Виталий Белоусов

Potrivit acestuia, astfel de acțiuni „conduc la pierderea încrederii și, probabil, afectează grav reputația acestor companii internaționale mari şi respectate”.

Anterior, Margarita Simonian, redactorul-șef de la agenţiile Sputnik și RT, a declarat că suspendarea conturilor de Facebook deţinute de Maffick Media reprezintă un semn de „confruntare geopolitică deschisă”, în cadrul căreia platformele media sunt folosite ca „unelte”.

Simonian a subliniat că Facebook nu a primit plângeri cu privire la videoclipurile de pe paginile suspendate sau la conținutul lor în general.

250
Tagurile:
Facebook, Russia Today, RT, Sputnik

Загрузка...