Londra

Prognoza meteo de weekend pentru Marea Britanie: se întoarce iarna?

1013
(reînnoit 12:32 16.02.2019)
Meteorologii anunţă cum va fi vremea în Marea Britanie sâmbătă şi duminică. Românii care locuiesc în Regatul Unit pot afla dacă iarna se întoarce, aşa cum s-a precizat anterior în unele prognoze meteo.

BUCUREŞTI, 16 feb – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit meteorologilor, sâmbătă dimineața va fi înnorat în zonele de sud, în celelalte zone urmând să fie episoade însorite, dar şi unele ploi. Meteorologul Alex Burkill a spus că nu va fi „un început la fel de friguros” ca în zilele de iarnă care au trecut, potrivit Express

În Scoția și în unele zone ale Irlandei de Nord vor fi câteva ploi, dar vor fi şi episoade cu soare dimineața. Vremea va deveni însorită în Irlanda de Nord și în nordul Angliei și Țării Galilor, temperaturile fiind mai mari decât în zilele trecute, dar vântul va sufla mai puternic.

Potrivit lui Burkill, norii cei mai groşi vor fi în zonele sudice, iar masa de nori va fi împinsă spre nord pe tot parcursul zilei.

Burkill mai spune că temperaturile vor fi „cu câteva grade peste medie pentru perioada aceasta din an”. Astfel, maximele ar putea ajunge la 13 sau 14 grade Celsius. Totuşi, nu va fi la fel de cald precum vineri, care a fost cea mai caldă zi a anului până acum, valorile ajungând la 18 grade Celsius.

Sâmbătă seara vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie în Scoția și Irlanda de Nord, ploile urmând să fie mai persistente în vestul Irlandei de Nord.

În timpul nopții, în cea mai mare parte va fi vreme uscată și cer senin, dar se aşteaptă ca temperaturile să scadă.

Duminica se aşteaptă ca în zonele vestice să fie înnorat şi să cadă ploi, în timp ce în est vremea se va menţine în mare parte uscată și senină.

Temperaturile vor rămâne duminică peste medie pentru această perioadă a anului, astfel că valorile maxime vor ajunge la 13 grade Celsius în unele părți ale Regatului Unit.

1013
Tagurile:
UK, Meteo

Загрузка...