A view of the Colosseum after the first stage of the restoration work was completed in Rome, Friday, July 1st, 2016.

ItalExit - Deputat italian: După viitoarele alegeri, am putea ieşi din UE

240
Declarația controversată a unui membru al partidului italian Liga Nordului, potrivit căruia țara sa ar trebui să părăsească UE dacă viitoarele alegeri pentru Parlamentul European nu vor conduce către o reformă, a provocat reacții diverse în rândul politicienilor italieni.

BUCUREŞTI, 16 feb – Sputnik, Doina Crainic. Claudio Borghi, un membru proeminent al partidului italian Liga Nordului, a declarat vineri că Italia ar trebui să părăsească Uniunea Europeană dacă viitoarele alegeri pentru Parlamentul European nu vor reflecta o turnură decisivă către partidele eurosceptice, relatează presa italiană.

„Dacă nu reușim să schimbăm Uniunea Europeană, cred că trebuie să ieșim din ea. Următoarele alegeri europene vor fi ultima șansă”, a scris pe Twitter Claudio Borghi, președintele comisiei bugetare din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al Ligii pentru Afaceri economice.

​În opoziție cu această opinie, Matteo Salvini a intervenit, citat de cotidianul italian La Repubblica, pentru a corecta și a explica afirmaţiile lui Claudio Borghi, subliniind că Italia nu dorește în prezent să iasă din Uniunea Europeană.

„Nu intenționăm să părăsim UE, vrem să o schimbăm, să o îmbunătățim, dar nu să o abandonăm”, a declarat Matteo Salvini.

​Matteo Salvini nu a fost singurul care a reacționat la afirmaţiile lui Claudio Borghi. Francesco D'Uva, președintele grupului M5S din cadrul Camerei, a negat orice plan de a părăsi Uniunea.

„Nu avem intenția de a părăsi UE și ar fi mai bine să evităm declarațiile care pot submina încrederea investitorilor”, a declarat acesta, citat de cotidianul italian Affaritaliani.

​Totuşi, controversa nu s-a oprit aici. Când unii internauţi au observat pe Twitter că, aparent, Claudio Borghia a fost corectat de Matteo Salvini, Borghia nu a ezitat să scrie un răspuns în care a negat faptul că a fost corectat.

„Evident, nu e vorba de nici o corecție. Dacă spun că vrem să câștigăm pentru a schimba [UE], aceasta este intenția noastră. Dacă îl întreabă pe Salvini care este intenția sa, nu va putea spune că nu vrem să părăsim UE, ci că vrem să câştigăm pentru a o schimba, iar aceasta este o oportunitate istorică pentru a face acest lucru”, a comentat politicianul pe Twitter.

240
Tagurile:
Italexit, UE, Italia, Alegeri europarlamentare
Medicina

UE se laudă va obliga furnizorii livreze vaccinul anti-Covid 19 la timp

28
(reînnoit 17:25 24.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să-şi respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID-19.

BRUXELLES, 24 ian - Sputnik. Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vrea să liniștească spiritele și declară că UE va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele de aprovizionare cu vaccinuri anti-COVID. Dar declarațiile sale nu sunt suficiente ca să rezolve situația, după ce Pfizer şi AstraZeneca au anunţat că vor întârzia livrările către Europa.

„Intenţionăm să facem companiile farmaceutice să-şi respecte contractele pe care le-au semnat... folosind mijloace legale aflate la dispoziţia noastră”, a declarat Michel la postul de radio Europe 1.

Mai multe state din UE s-au plâns deja că întârzierile livrărilor complică foarte mult situația privind rapelul care trebuie efectuat într-un interval precis de timp.

Charles Michel spune acum că UE va insista pe transparenţă în ceea ce priveşte motivele întârzierilor, dar acest gen de explicații nu suplinește întârzierea vaccinărilor.

Oficialul european se laudă însă că, după primele avertismente ale Pfizer cum că vor apărea întârzieri de câteva săptămâni, UE a reuşit să reducă aceste întârzieri prin adoptarea unei atitudini dure.

„Am bătut cu pumnul în masă şi în cele din urmă întârzierile anunţate pentru câteva săptâmâni s-au transformat într-o încetinire a aprovizionării”, a spus preşedintele Consiliului European.
28
Tagurile:
UE, COVID-19
Tematic
Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Noul vaccin rusesc și ce înseamnă ”100% eficacitate”

Загрузка...
Doses de vaccin

Egiptul va înregistra vaccinul rusesc împotriva COVID-19

29
(reînnoit 20:07 24.01.2021)
Egiptul anunță că va înregistra în săptămâna care vine trei vaccinuri împotriva coronavirusului, printre care și cel rusesc - ”Sputnik V”.

BUCUREȘTI, 24 ian - Sputnik. Egiptul intenționează să înregistreze trei vaccinuri împotriva coronavirusului în următoarele zile, inclusiv cel fabricat în Rusia, a declarat duminică ministrul Sănătății Hala Zayd.

"Am început să luăm măsuri pentru înregistrarea a trei vaccinuri - cel chinezesc, britanic și rusesc. În zilele următoare, vom primi noi loturi de vaccinuri, noile vaccinuri vor fi înregistrate", a declarat ministrul la o conferință de presă televizată.
Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
РФПИ и Центр имени Гамалеи

Potrivit acesteia, autoritățile au semnat contracte pentru furnizarea a „100 de milioane de doze” de diferite vaccinuri. Ministrul a anunțat începerea unei campanii naționale de vaccinare. Medicii vor fi primii care vor fi vaccinați, începând de luni.

Rusia este gata să livreze vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului în Egipt, este posibilă și transferul de tehnologii pentru producția acestuia pentru a stabili producția vaccinului în această țară arabă, a declarat serviciul de presă al ambasadei ruse pentru RIA Novosti.

Potrivit Ministerului Sănătății din Egipt, peste 161 de mii de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în țară, peste 126 de mii de persoane s-au recuperat și 8902 de pacienți au decedat. Duminică seara, Ministerul egiptean al Sănătății a raportat 680 de cazuri noi de boală și 49 de decese cauzate de aceasta.

29
Tagurile:
Egipt, Sputnik V
Tematic
Dawn: Pakistanul a aprobat utilizarea vaccinului rus Sputnik V
Viktor Orban arată de ce Ungaria achiziționează vaccinul rusesc Sputnik V
Un șef de stat s-a vaccinat cu "Sputnik V" - Video

Загрузка...