Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ В. Путина

Putin: „Nu există state cu adevărat independente în lume”

736
(reînnoit 17:58 15.02.2019)
Europa nu se poate opune desfășurării rachetelor americane – chiar dacă este un lucru contrar intereselor acesteia –, pentru că nicio țară nu poate fi cu adevărat independentă în aceste vremuri, a comentat Vladimir Putin.

BUCUREŞTI, 15 feb – Sputnik, Doina Crainic. Președintele rus consideră că „lumea modernă este o lume a interdependenței” și că în prezent nu există țări cu adevărat independente.

„Credeți că țările europene doresc rachete în Europa? Nimeni nu îşi doreşte. Dar ei tac. Unde este suveranitatea lor?”, a întrebat Putin în timpul vizitei sale la Soci.

Potrivit lui Putin, Parlamentul European ia mai multe decizii în numele țărilor membre decât lua altă dată „Sovietul Suprem al URSS în numele republicilor constituente”.

„Nu există state cu adevărat independente în lume”, a declarat preşedintele rus, citat de RT

Joi, lideri din Rusia, Turcia și Iran s-au adunat în orașul Sochi pentru a discuta modalități de a pune capăt crizei din Siria. Întâlnirea a avut loc în contextul discuțiilor ostile stârnite în urma unei întruniri în Varșovia dintre reprezentanţi ai SUA și aliații lor, unde au vorbit despre implicarea lor în Orientul Mijlociu.

În cadrul întrevederii de la Soci, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologul său iranian Hassan Rouhani și-au exprimat îndoiala cu privire la planul Washingtonului de a retrage trupele staționate cu forțele kurde în nordul Siriei. Însă Putin a părut a fi cel mai încrezător că totuşi aceasta se va întâmpla în curând.

După încheierea summitului legat de Siria, Putin a rămas la Soci pentru a purta discuții cu liderul belarus Alexander Lukashenko.

736
Tagurile:
președintele rus, Țări, Vladimir Putin
Tematic
Putin dezvăluie care sunt obiectivele diplomației ruse
Putin va ieși pe tatami în această seară
Vladimir Putin vrea un avion supersonic de pasageri, dezvoltat în Rusia
Putin și Lukașenko, împreună la schi

Загрузка...