Întrevederea la Soci Putin, Erdogan, Rohani

Rusia, Iranul și Turcia își vor consolida cooperarea în soluționarea problemei Siriei

84
Rusia, Iranul și Turcia își vor consolidare cooperarea în soluționarea crizei din Siria, a declarat Vladimir Putin după întrevederea cu Rohani și Erdogan la Soci.

BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. Rusia, Iranul și Turcia își vor consolida cooperarea în cadrul procesului de la Astana, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan
© Sputnik / Михаил Климентьев

“Cele trei state intenționează să-și consolideze cooperarea în cadrul procesului de la Astana, care și-a demonstrat relevanța. Vom spori în continuare eforturile în lupta cu terorismul, promovarea dialogului din interiorul intersirian și îmbunătățirea situației umanitare din Siriei”, a spus Putin după întrevederea cu liderii Iranului și Turciei, Hassan Rohani și Recept Tayyip Erdogan.

Potrivit liderului rus, următoarea rundă de consultări legate de Siria la Astana vor avea loc la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie.

“S-a convenit asupra continuării practicii întrevederilor periodice la nivel de experți, cu participarea delegațiilor statelor garante ale taberelor siriene – guvernul și opoziția, precum și a reprezentanților ONU. Am stabilit că următoarea rundă, cea de-a 12-a rundă a consultărilor va avea loc la Asta, la sfârșitul lui martie, începutul lui aprilie”, a spus Putin.

84
Tagurile:
Siria, Iran, Turcia, Rusia
Tematic
Rusia, Turcia și Iran semnează Memorandumul privind Siria
Rusia, Turcia și Iran: colaborare până la zdrobirea definititvă a Daesh
Rusia, Turcia și Iran au o strategie comună în privința Siriei
Moscova se pregătește de summitul Rusia-Iran-Turcia
A fost fixată data summitului Rusia – Turcia - Iran

Загрузка...