Mike Pence

Mike Pence a îndemnat statele europene se retragă din acordul nuclear cu Iranul

95
(reînnoit 15:19 14.02.2019)
Mike Pence a îndemnat țările europene să denunțe acordul nuclear iranian, “de dragul securității și libertății poporului iranian, regiunii și a întregii lumi”.

BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. Vicepreședintele SUA, Mile Pence, a îndemnat partenerii europeni să urmeze exemplul Washgintonului și să se retragă din acordul nuclear cu Iranul.

“A venit timpul ca partenerii noștri europeni să fie alături de noi și de poporul iranian, să fie alături de prietenii noștri și de partenerii din regiune. A venit timpul ca partenerii noștri europeni să se retragă din acordul nuclear cu Iranul și să se alăture presiunilor economice și diplomatice asupra Iranului, care ar aduce poporului iranian, regiunii și întregii lumi securitate și libertate”, a declarat Pence într-un discurs rostit în cadrul conferinței dedicate Orientului Apropiat, organizată de SUA și Polonia.

În mai 2018, SUA au anunțat despre retragerea unilaterală din acordul nuclear cu Iranul și restabilirea tuturor sancțiunilor împotriva acestui stat și a statelor care vor continua să întrețină afaceri cu Iranul.

Washingtonul a anunțat că intenționează să reducă la zero experturile de petrol iranian și a îndemnat toată lumea să renunțe la achiziționarea combustibilului din această țară.

Conferința ministerială pentru problemele din Orientul Apropiat, organizată de SUA și Polonia, se desfășoară la Varșovia între 13-14 februarie. Partea iraniană nu a fost invitată la eveniment. La rândul său, reprezentantul Departamentului de Stat al SUA a subliniat că reuniunea de la Varșovia nu are un caracter anti-iranian.

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a anunțat că Rusia nu va participa la conferința de la Varșovia, care „a fost pregătită în grabă, fără a lua în considerație opinia statelor influente din Orientul Apropiat și a celor din afara acestei regiuni”.

95
Tagurile:
acordul nuclear cu iranul, Orientul Apropiat, Varșovia, SUA, Iran, Mike Pence
Tematic
Americanii publică imagini cu pregătirile în vederea lansării unui satelit iranian. FOTO
Boeing-ul prăbușit în Iran transporta 30 de tone de carne
Netanyahu, către Iran: „Ieşiţi repede din Siria. Nu vom înceta să atacăm”
Iranul, pregătit să „şteargă Israelul de pe faţa Pământului” -comandantul Forțelor Aeriene
Germania, Franța, Marea Britanie vor înființa un canal UE pentru tranzacții cu Iranul
„Un conflict între Iran, Israel și alte țări din regiune este posibil”

Загрузка...