Mike Pence

Mike Pence a îndemnat statele europene se retragă din acordul nuclear cu Iranul

98
(reînnoit 15:19 14.02.2019)
Mike Pence a îndemnat țările europene să denunțe acordul nuclear iranian, “de dragul securității și libertății poporului iranian, regiunii și a întregii lumi”.

BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. Vicepreședintele SUA, Mile Pence, a îndemnat partenerii europeni să urmeze exemplul Washgintonului și să se retragă din acordul nuclear cu Iranul.

“A venit timpul ca partenerii noștri europeni să fie alături de noi și de poporul iranian, să fie alături de prietenii noștri și de partenerii din regiune. A venit timpul ca partenerii noștri europeni să se retragă din acordul nuclear cu Iranul și să se alăture presiunilor economice și diplomatice asupra Iranului, care ar aduce poporului iranian, regiunii și întregii lumi securitate și libertate”, a declarat Pence într-un discurs rostit în cadrul conferinței dedicate Orientului Apropiat, organizată de SUA și Polonia.

În mai 2018, SUA au anunțat despre retragerea unilaterală din acordul nuclear cu Iranul și restabilirea tuturor sancțiunilor împotriva acestui stat și a statelor care vor continua să întrețină afaceri cu Iranul.

Washingtonul a anunțat că intenționează să reducă la zero experturile de petrol iranian și a îndemnat toată lumea să renunțe la achiziționarea combustibilului din această țară.

Conferința ministerială pentru problemele din Orientul Apropiat, organizată de SUA și Polonia, se desfășoară la Varșovia între 13-14 februarie. Partea iraniană nu a fost invitată la eveniment. La rândul său, reprezentantul Departamentului de Stat al SUA a subliniat că reuniunea de la Varșovia nu are un caracter anti-iranian.

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a anunțat că Rusia nu va participa la conferința de la Varșovia, care „a fost pregătită în grabă, fără a lua în considerație opinia statelor influente din Orientul Apropiat și a celor din afara acestei regiuni”.

98
Tagurile:
acordul nuclear cu iranul, Orientul Apropiat, Varșovia, SUA, Iran, Mike Pence
Tematic
Americanii publică imagini cu pregătirile în vederea lansării unui satelit iranian. FOTO
Boeing-ul prăbușit în Iran transporta 30 de tone de carne
Netanyahu, către Iran: „Ieşiţi repede din Siria. Nu vom înceta să atacăm”
Iranul, pregătit să „şteargă Israelul de pe faţa Pământului” -comandantul Forțelor Aeriene
Germania, Franța, Marea Britanie vor înființa un canal UE pentru tranzacții cu Iranul
„Un conflict între Iran, Israel și alte țări din regiune este posibil”

Un avion rusesc Su-27 a interceptat avioane de recunoaștere ale SUA

68
Avionul de luptă rusesc Su-27 a interceptat două avioane de recunoaștere ale SUA în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, avionul strategic de recunoaștere RC-135 și avionul de bază al aviației de patrulare P-8A Poseidon au fost detectate de sistemul rusesc de apărare antiaeriană.

Acum o săptămână piloții ruși au interceptat avioane-spion deasupra bazinului Mării Negre.

Cum a decurs operațiunea, urmăriți în materialul Sputnik. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
SUA, Rusia, avioane, Su-27

Загрузка...
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg a dat lovitura în timpul pandemiei: averea sa a depășit 100 de miliarde

40
(reînnoit 08:20 08.08.2020)
Averea personală a fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a depășit ieri 100 de miliarde de dolari pentru prima oară, după ce acțiunile companiei sale au atins un record pe baza lansării Reels, competitorul lui TikTok.

BRUXELLES, 7 aug - Sputnik. Șeful de 36 de ani al companiei de social media a devenit al treilea centimiliardar al lumii, adăugându-se titanilor Jeff Bezos și Bill Gates, arată RT

Sunt singurele persoane pe glob care au acest statut, conform Bloomberg Billionaires Index. Averea lui Zuckerberg rezultă în mare parte din cele 13 procente pe care le deține în Facebook.

Mogulii americani din tehnologie au văzut cum averile lor au crescut fără limite în acest an. Ei se îmbogățesc și mai repede acum pe măsură ce pandemia atrage mai multă activitate în mediul online.

Averea colectivă a miliardarilor din tehnologie în indexul Bloomberg (ierarhizarea celor mai bogați 500 de oameni din lume)  aproape că s-a dublat din 2016, de la 751 de miliarde la 1,4 trlioane de dolari astăzi, o creștgere mai rapidă decât în oricare alt sector.

Șapte din cei mai bogați 10 oameni ai lumii provin din sectorul tehnologiei, care au o aver combinată de 666 de miliarde de dolari, în evoluție cu 147 de miliarde numai în acest an.

Cele mai mari cinci companii de tehnologie americane, Apple, Amazon, Alphabet, Facebook și Microsoft au o evaluare de piață echivalentă cu aproximativ 30 la sută din PIB-ul SUA, aproape dublu față de cât a fost la sfârșitul lui 2018.

În același timp, Senatorul american Bernie Sanders plănuiește să introducă o lege care să taxeze ceea ce el numește ”câștiguri obscene” în perioada coronavirusului. Legea ”Faceți-i pe miliardari să plătească” ar taxa cu 60 la sută creșterea averilor oligarhilor din 18 martie până la sfârșitul anului pentru a folosi acești bani ca să acopere cheltuielile medicale suplimentare ale americanilor.

Zuckerberg, care a fondat gigantul social media din dormitorul său de la Harvard University în 2004, a declarat că planul său este să cedeze 99 la sută din acțiunile Facebook în timpul vieții sale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
Facebook, Mark Zuckerberg

Загрузка...
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

0
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...