Racheta Trident II D5

Declarație: NATO nu planifică amplaseze arme nucleare în Europa

93
(reînnoit 12:20 13.02.2019)
NATO nu planifică să amplaseze arme nucleare cu bazare terestră în Europa, a declarat adjunctul Secreatului General al NATO, Rose Gottemoeller.

BUCUREȘTI, 13 feb – Sputnik. NATO nu planifică amplasarea în Europa a noilor sisteme cu arme nucleare cu bazare terestră chiar și după denunțarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare, a declarat adjunctul Secretarului General al Alianței, Rose Gottemoeller, publicației Sueddeutsche Zeitung.

Miercuri și joi, la sediul NATO de la Bruxelles vor avea loc negocieri ale miniștrilor Apărării ai Alianței, unul din subiecte centrale fiind situația din jurul INF și posibilele măsuri de răspuns ale alianței.

Acum vom discuta despre răspunsul la noile rachete rusești. În același timp, nu dispunem de planuri de amplasare în Europa a noilor sisteme terestre cu arme nucleare, a declarat Gottemoeller, comentând variantele de răspuns la denunțarea INF.

Aceasta a mai adăugat că ușa negocierilor rămâne deschisă, iar Washingtonul este gata să păstreze tratatul în cazul în care Rusia va distruge rachetele 9M729.

93
Tagurile:
Secretar general, Europa, NATO
Tematic
Putin: Rusia își suspendă participarea la INF
Kremlinul a reacționat la propunerea lui Trump pentru un nou INF
Deputat turc: Denunțarea INF reprezintă un pericol pentru întreaga lume
SUA a informat oficial Rusia despre ieșirea din INF
Măsurile de răspuns ale Rusiei la ieșirea SUA din INF - ministrul rus al Apărării

Загрузка...