Nicolas Maduro

Maduro start "celor mai importante exerciții militare din istorie" în Venezuela (VIDEO)

311
Liderul venezuelean, Nicolas Maduro, a lansat ceea ce el a descris ca fiind "cele mai importante" exerciții din istorie, pregătindu-se să respingă orice potențială invazie după ce SUA și aliații lor l-au sprijinit pe Guaido drept președinte interimar auto-proclamat.

BUCUREȘTI, 11 feb - Sputnik. Exercițiile vor dura până pe 15 februarie și vor deveni cele mai mari exerciții militare pe care țara le-a avut în istoria sa de 200 de ani, a reiterat președintele Maduro, când a ajuns la Fortul Guaicaipuro din statul Miranda.

​"Trebuie să ne pregătim pentru apărarea suveranității, integrității teritoriale și independenței", a declarat șeful statului ales, aparent temându-se că solicitările Washingtonului de a schimba regimul și susținerea agresivă a lui politicianului de opoziție Juan Guaido, președinte al parlamentului, ar putea deveni o invazie militară directă.

​Guaido, care s-a proclamat "președinte interimar" al Venezuelei în ianuarie și a obținut „binecuvântarea” imediată a Statelor Unite și a aliaților lor în Europa și în întreaga Americă Latină, nu a exclus faptul că ar fi posibil să ia o decizie "controversată" de a "autoriza" o intervenție "umanitară". Administrația Trump a mai spus că toate opțiunile rămân pe masă pentru a-i scăpa pe venezueleni de "dictatorul opresiv" Maduro.

311
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (129)

Загрузка...