Sfârșitul lumii

Al Treilea Război Mondial se apropie? Ziar britanic, secţiune specială despre „Apocalipsă”

4935
(reînnoit 17:31 08.02.2019)
Un tabloid britanic pare să îşi fi creat o secțiune specială despre „cel de-al treilea război mondial” şi, deşi subiectele de știri variază, personajele principale rămân neschimbate, acestea fiind Rusia, Iranul și China.

BUCUREŞTI, 8 feb – Sputnik, Doina Crainic. La câteva zile după ce SUA și Rusia au decis să iasă din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), tabloidul britanic Daily Express a publicat un articol despre locul „cel mai sigur” unde am putea scăpa de radiații în cazul unui război nuclear. Se pare că publicaţia are o întreagă secțiune dedicată unui ipotetic al treilea război mondial.

În descrierea secțiunii se sugerează că aceasta include previziuni despre cel de-al treilea război mondial și toate știrile cu privire la următorul posibil conflict mondial, fiecare al treilea titlu sugerând faptul că în conflict ar fi implicate Rusia, Iranul, China și Coreea de Nord.

Din 4 februarie, tabloidul a publicat în secțiune 33 de articole pe subiecte precum cursa înarmărilor, criza politică din Venezuela, retragerea Rusiei din INF ca răspuns la ieşirea Washingtonului, amenințarea nucleară care vine de la Coreea de Nord și Iran, toate aceste evoluții ar duce iminent la un scenariu apocaliptic.

Oricât de „suprarealistă” ar părea, secțiunea cu privire la „cel de-al Treilea Război Mondial” a Daily Express nu este singura. Un alt tabloid britanic, Daily Star, a creat o secţiune asemănătoare. Totuși, ştirile pe această temă sunt mai puțin frecvente.

Secțiunea despre un scenariu apocaliptic a atras atenţia publicului și nu a putut să treacă neobservată pe social media. Mulți utilizatori au comentat ironic, întrebându-se când vor „avea parte” de cel de-al Treilea Război Mondial cu privire la care Daily Express ne avertizează încontinuu.

4935
Tagurile:
Marea Britanie, Al treilea război mondial
Tematic
Anunţ: Marea Britanie se pregătește pentru al Treilea Război Mondial
Trump știe unde ar putea izbucni al treilea război mondial: aproape de România. VIDEO
Expert militar: Locul unde ar putea izbucni cel de-al Treilea Război Mondial
Al Treilea Război Mondial: Trump era pe cale să declare război Coreei de Nord
În prag de al Treilea Război Mondial? Siria amenință să „atace aeroportul din Tel Aviv”
Profeţiile lui Nostradamus: Izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial în 2019?

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

91
(reînnoit 02:29 17.01.2021)
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis. Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Moscova demarează procedurile interne pentru retragerea din înțelegere.

Potrivit comunicatului diplomației ruse, decizia este legată de lipsa unor progrese în păstrarea documentului.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în 1992. 34 de state au fost parte a acestui document, însă în noiembrie 2020, SUA s-au retras oficial din acord, acuzând Rusia de nerespectarea condițiilor lui. Moscova a declarat că Washingtonul a părăsit înțelegerea sub pretexte false. Vor mai exista zboruri de observare și cum se va schimba securitatea globală – urmăriți în materialul video realizat de Sputnik.

91

Загрузка...
Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé

Președintele Guineea s-a vaccinat cu Sputnik V

114
Președintele Republicii Guineea, din Africa de Vest, s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu preparatul rusesc Sputnik V.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik. Președintele Republicii Guineea, Alpha Condé, de 82 de ani, s-a vaccinat de coronavirus cu preparatul rusesc “Sputnik V”. Procesul a fost prezentat la postul de televiziune local.

Vaccinul rusesc Sputnik V, transportat în Argentina
© Sputnik / Дарья Станиславец

“Vineri, președintele republicii și-a administra o doză a Sputnik V, pentru a îndemna populația la vaccinare”, se menționează în reportajul TV.

Șeful statului a primit prima doză a vaccinului în palatal prezidențial “Sékou Touré”, în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Autoritățile din Guineea au inițiat campania experimentală de vaccinare cu preparatul rus Sputnik V la sfârșitul lunii decembrie. Guineea, potrivit portalului Guinee News, a primit 55 de doze a vaccinului. În prima etapă a vaccinării, de la sfârșitul anului trecut, au fost vaccinați 19 oficiali înalți, inclusiv ministrul Apărării, Mohamed Diané.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Republica Guineea a ajuns la 14 mii, s-au vindecat 13,3 mii, 81 de pacienți, infectați cu coronavirus, au decedat.

114
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
Mexicul vrea să cumpere 24 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V
Primii brazilieni se vaccinează împotriva Covid-19 cu vaccinul rusesc Sputnik V
După ce au criticat vaccinul Sputnik V, jurnaliștii străini stau la coadă pentru a-l primi
Moscova și Caracas semnează un acord pentru producerea vaccinului Sputnik V
În Argentina a sosit a doua partidă a vaccinului Sputnik V

Загрузка...

Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri

0
Ministrul rus al Afacerilor Externe consideră inacceptabile amestecul în problemele interne a statelor suverane și impunerea anumitor scheme ideologice.

Serghei Lavrov a comparat SUA cu un elefant în magazinul de porțelanuri. Șeful diplomației ruse s-a referit la imixtiunea Washingtonului în problemele interne ale altor state. Cum se reflectă acest lucru asupra Irakului, Libiei și Siriei, aflați din materialul video Sputnik.

0

Загрузка...