Lansarea noului produs informațional - Sputnik Farsi News Service

Sputnik a lansat o ediție în limba persană

61
(reînnoit 13:09 07.02.2019)
Astăzi a fost lansată ediția Sputnik în limba persană, care va contribui la consolidarea relațiilor între Iran și Rusia.

BUCUREȘTI, 7 feb – Sputnik. Agenția de știri Sputnik a lansat ediția în limba persană - Sputnik Farsi News Service. Lansarea oficială a serviciului a avut loc în prezența directorului general al agenției internaționale de știri Rossiya Segondya, Dmitryi Kiselev, ambasadorului Iranului la Moscova, Mehdi Sanai, și diplomatului rus, adjunctul directorului celui de-al doilea department pentru Asia al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maxim Baranov.

Margarita Simonian
© Sputnik / Виталий Белоусов

“Consider că fluxul de știri în farsi va permite consolidarea relațiilor noastre cu Iranul, va face poziția Rusiei mult mai clară și populară”, a spus Kiselev.

La rândul său, Sanai a declarat că se bucură de deschiderea fluxului de știri în limba persană, menționând importanța acestui eveniment pentru dezvoltarea relațiilor între Iran și Rusia.

Sputnik Farsi News Service – e un flux de știri în regim non-stop în limba farsi pentru jurnaliști profesioniști, corporații și comunități diplomatice, precum și pentru toți cei care vor să fie la curent cu ultimele evenimente din lume. Fluxul va conține știri, reportaje, analize, precum și interviuri și comentarii exclusive ale oficialilor ruși și străini, reprezentanții organizațiilor internaționale, realizate de reporterii Sputnik din întreaga lume. Sputnik Farsi presupune știri din domeniul politic, economie, securitate și cultură.

61
Tagurile:
Sputnik, Iran
Tematic
Prima dată în Moldova: Studioul radio mobil Sputnik la Forumul Economic Moldo-Rus
Matteo Salvini pentru Sputnik: "Trebuie să creăm o nouă Europă"
Hackerii au publicat rapoarte Integrity Initiative privind activitatea Sputnik şi RT
Cenzură: Facebook a eliminat paginile Sputnik
Simonyan cere ca Facebook să explice motivele eliminării conturilor Sputnik
EXCLUSIV Sputnik: Maduro, dezvăluiri incendiare despre relația cu Trump
Zaharova a comentat atacurile lui Macron în adresa Sputnik
Simonian: În Franța există două probleme – RT și Sputnik
Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

214
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

214
Tagurile:
Liban
Tematic
Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

Загрузка...
Взрыв в Бейруте

Explozie masivă în Beirut: clădiri distruse, zeci de oameni răniți - Video

511
(reînnoit 19:41 04.08.2020)
O explozie teribilă a avut loc astăzi în Beirut, capitala Libanului. Zeci de persoane au fost rănite.

CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. O explozie a avut loc în preajma portului din Beirut, capitala Libatului, transmite reporterul RIA Novosti.

​Înainte de deflagrație s-a auzit o pocnitură, iar peste cinci minute s-a ridicat un fum negru și alb. Ulterior, a apărut coloană de fum roșu.

În casele și clădirile din apropiere, aflate la câteva kilometri de epicentrul exploziei, au fost sparte geamurile.

​Potrivit unui reprezentant al Crucii Roșii, citat de RIA Novosti, mai multe persoane au fost rănite de cioburi.

“În zona din apropierea portului au fost distruse câteva case. Acolo, potrivit informațiilor noastre, ar putea exista oameni acoperiți de ruine”, a adăugat interlocutorul agenției.

Potrivit reporterului RIA Novosti, câteva zeci de persoane au fost rănite, ambulanțele evacuează oamenii din Zaituna Bay și cartierele vecine.

Potrivit presei locale, cauza exploziei ar putea fi un incendiu într-un depozit de articole pirotehnice.

511

Загрузка...