Nord Stream-2

Franța vrea blocheze Nord Stream-2 - presa germană

134
(reînnoit 12:52 07.02.2019)
Franța ar intenționa să blocheze realizarea proiectului Nord Stream-2 prin susținerea directivelor gazelor, se afirmă într-un material publicat de Süddeutsche Zeitung.

BUCUREȘTI, 7 feb – Sputnik. Franța intenționează să se pronunțe împotriva proiectului "Nord Stream-2" în cadrul procedurii de vor la Comisia European, anunță Süddeutsche Zeitung, cu referire la surse din cadrul cercurilor guvernamentale ale țării.

Se menționează că Parisul planifică să susțină modificările la directiva gazelor care presupune extidnerea principiilor de reglementare a pieții energetice europene asupra gazoductelor care se află în afara UE.

„Nu vrem sporirea dependenței de Rusia și în acest fel să dăunăm statelor UE, așa cum sunt Polonia sau Slovacia”, a explicat publicației sursa citată.

Potrivit jurnaliștilor germani, partea franceză consideră că Nord Stream-2 ar putea să ducă la „probleme de ordin strategic” pentru europeni.

Pronunțându-se împotriva gazoductului, Franța se va opune Germaniei, care intenționează să nu admită adoptarea modificărilor. Berlinul a reușit să consolideze eforturilor împreună cu Olanda, Austria, Grecia și Cipru, însă fără o susținere a Parisului acest lucru va fi “insuficient”, conchide Süddeutsche Zeitung.

134
Tagurile:
gaz natural, Franța, gazoduct, Nord Stream-2
Tematic
În Suedia au început lucrările de construcție a gazoductului Nord Stream-2
Gazprom a construit 380 km ai gazoductului Nord Stream-2
Presa poloneză: România vrea să blocheze construcția Nord Stream - 2
Expert rus: România nu va reuși să blocheze Nord Stream-2
Nord Stream 2: Președintele austriac acuză SUA de tratarea UE "ca pe colonii"
Expert: SUA nu vor mai putea opri realizarea Nord Stream-2

Загрузка...