Luigi Di Maio

Vicepremierul Italiei, Di Maio, s-a întâlnit cu liderii Vestelor Galbene: Nu cedați!

145
(reînnoit 14:04 06.02.2019)
Vicepremierul Italiei și liderul Mișcării Cinci Stele s-a întâlnit cu liderii mișcării protestatare „Vestele Galbene” din Franța și i-a încurajat particitarea lor în alegerile europarlamentare.

BUCUREȘTI, 5 feb – Sputnik. Viceprim-ministrul Italiei, Luigi Di Maio, care este și liderul Mișcării Cinci Stele (M5S), a anunțat marți că s-a întâlnit cu reprezentanții Vestelor Galbene din Franța, informează portalul The Local.

“Vântul schimbării a trecut Alpii”, a scris acesta pe Twitter după întâlnirea cu unul din liderii protestatarilor francezi, Christophe Chalencon.

Anterior, Di Maio și partenerul său de coaliție, liderul Partidului Lega, Matteo Salvini, și-au exprimat susținerea pentru Vestele Galbene ale cărora proteste continue să tulbure Franța.

„Avem multe puncte de vedere și valori comune care plasează cetățenii, drepturile sociale, democrația direct și dezvoltarea în centrul multor bătălii”, se spune într-un comunicat al oficiului lui Di Maio.

Liderul M5S și Chalencon au susținut unii candidați din partea Vestelor Galbene pentru alegerile europarlamentare din mai, invitându-i la o reuniune care va avea loc la Roma în următoarele săptămâni.

​Di Maio a acuzat guvernarea franceză de protejarea elitei și grupurilor privelegiate, afirmând că “se naște o nouă Europă a Vestelor Galbene, a mișcărilor, a democrației” directe înainte de alegerile pentru Parlamentul European.

“Vestelor Galbene, nu cedați!”, a spus el luna trecută, oferind membrilor mișcării protestatare așa-numita platformă Rousseau pentru dezvoltarea organizării și elaborarea unui program electoral.

145
Tagurile:
Franța, Vestele Galbene, Luigi Di Maio, Italia
Тема:
Protestele "Vestelor Galbene" (43)
Tematic
Șansa României: Bruxelles-ul închide ochii la Salvini ca să-l salveze pe Macron
Salvini, către Macron: teroriștii nu trebuie să „bea șampanie sub Turnul Eiffel”
Salvini: „Franța are un Președinte foarte prost. Sper că francezii se vor debarasa de el”
Paris: declarațiile lui Salvini ce a chemat la vot contra lui Macron sunt "inacceptabile"
Salvini către francezi: Nu mai votați cu partidul lui Macron!

Загрузка...