Donald Tusk

„Un loc special în iad” pentru susținătorii Brexit - promisiunea lui Donald Tusk

239
Prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar, a avut o conferință de presă cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, miercuri, în cadrul căreia ambii lideri au abordat negocierile în curs de desfășurare privind Brexit.

BUCUREȘTI, 6 feb - Sputnik. În timpul conferinței de presă, Tusk s-a angajat într-o retorică puternică atunci când a comentat despre oficialii care susțin Brexit "fără un plan".

"Mă întrebam cum arată acel loc special în iad, pentru cei care au promovat Brexit, fără nici o schiță a unui plan de a face acest lucru în siguranță".

Tusk a confirmat, de asemenea, că UE27 "nu face nicio ofertă nouă" și a reamintit decizia din decembrie a Consiliului European de a nu redeschide negocierile privind acordul de retragere.

"Principala prioritate pentru noi este să menținem procesul de pace în conformitate cu Acordul bun de vineri", a spus Tusk.

Președintele CE a spus că așteaptă cu nerăbdare sugestiile "realiste" din partea premierului britanic cu privire la modul de rezolvare a impasului Brexit.

239

Загрузка...