Duma de Stat a Rusiei

Reacție din Duma Stat despre o eventuală intervenție militară a SUA în Venezuela

534
O eventuală intervenție militară a SUA în Venezuela va fi calificată ca o agresiune militară, afirmă deputatul rus Anton Morozov.

BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik. O eventuală expediere a militarilor SUA în Venezuela va fi apreciată de Rusia în conformitate cu normele internaționale drept o agresiune străină, a declarat membrul comisiei pentru relații internaționale al Dumei de Stat, Anton Morozov, fiind citat de RIA Novosti.

Recent, într-un interviu oferit postului de televiziune CBS, Donald Trump a confirmat că o intervenție a militarilor americani în Venezuela este “una din variantele examinate”.

“În conformitate cu normele internaționale, în cazul în care acest lucru se va întâmpla, va fi calificat drept o agresiune militară străină, pentru că se știe există doar două motive pentru o aflare a trupelor străine pe teritoriul unui stat suveran”, a declarat Morozov.

Parlamentarul a explicat că unul din motivele rămânerii contingentului militar pe teritoriul unui stat suveran este decizia Consiliului de Securitate al ONU, iar cel de-al doilea este invitația șefului statului.

“Din câte înțeleg, e puțin probabil ca Maduro să cheme trupele americane pe teritoriul lui, iar liderul opoziției nu are atribuții pentru a lua astfel de decizii. Dacă acest lucru se va întâmpla, va fi o decizie tragică, care va provoca mai multe victime în rândurile populației pașnice, iar America va apărea din nou ca un agresor și agitator de spirite”, a conchis deputatul.

534
Tagurile:
Donald Trump, Intervenție militară, Duma de Stat, Venezuela, SUA
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (135)
Tematic
Trump: Maduro mi-a solicitat o întrevedere
Venezuela, exerciţii militare de amploare. Maduro: „Sunt soldat, ca şi voi” -VIDEO
Franța a înaintat un ultimatum lui Maduro: termenul limită e această seară
Venezuela: opoziția protestează la Caracas
Astăzi expiră termenul ultimatumului înaintat Venezuelei
Trump nu exclude varianta intervenției militare în Venezuela
Mihai Gâdea

Gâdea, gata leșine din cauza dezvăluirii lui Mirel Curea!

17
(reînnoit 08:16 27.10.2020)
Mirel Curea era să-l aibă pe conștiință pe Mihai Gâdea, care s-a albit la față și a întrerupt povestirea cunoscutului jurnalist de investigații!

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. Invitat la emisiunea ”Sinteza Zilei”, redactorul șef adjunct al ”Evenimentului zilei”, Mirel Curea, a fost rugat să comenteze acuzațiile de corupție care planează asupra fostului vicepreședinte al SUA, Joe Biden, posibil președinte după alegerile de săptămâna viitoare!

Dar, Mirel Curea nu s-a rezumat doar la considerații din actualitate – ci a readus în atenție o poveste din anii 90, când președintele George Bush senior a participat la o partidă de tenis în România, în compania lui Adrian Năstase și Teodor Meleșcanu, organizator fiind controversatul milionar, bancher și om de tenis Sever Mureșan.

Partida a avut loc în 1995, deci la scurt timp după încheierea mandatului lui Bush (1989 –1993).

Ei bine, ca un exemplu de ”corectitudine” americană,  Mirel Curea a povestit că ”s-au încărcat cutii pline cu bani” – destinația fiind, evident, fostul președinte american.

Faptul a fost văzut și de jurnaliști, atunci, spune Curea, atrăgând atenția că și un jurnalist care acum e la Antena 3 a fost martor.

Mihai Gâdea s-a albit, părea că nu mai are aer în plămâni și și-a oprit repede invitatul!

Desigur, povestea de atunci este foarte interesantă, a fost o operațiune de lobby în vederea unui program ambițios al lui Năstase, aderarea la UE și NATO. Astfel, după partida din aprilie 1995 a urmat pactul politic și Declarația de la Snagov,  din iunie al aceluiași an, când toate partidele au fost de acord cu obiectivele europene și euroatlantice.

Dar, la baza operațiunii de lobby atât de necesară e posibil să fi stat și ceea ce a comentat presa de atunci – cutiile cu dolari care l-ai speriat pe Mihai Gâdea.

17
Tagurile:
Joe Biden, Mihai Gâdea, Mirel Curea

Загрузка...
Titus Corlatean

Corlățean, dezvăluirea zilei în scandalul Biden-România!

397
(reînnoit 07:36 27.10.2020)
Fostul ministru de Externa aruncă o adevărată nucleară în scandalul care îl vizează pe candidatul la președinție SUA, Joe Biden

BUCUREȘTI, 27 oct – Sputnik. O adevărată dezbatere privind ancheta care îl vizează pe Joe Biden a fost organizată de Mihai Gâdea, la ”Sinteza zilei”.

Printre invitați a fost și Titus Corlățean, iar ex-ministrul român de Externe a aruncat o adevărată nucleară: se dorește ca implicarea României în scandal să fie trecută sub tăcere, să nu se dezvolte ancheta.

”S-au făcut demersuri pentru a nu se continua scandalul”, a declarat Titus Corlățean, sugerând că ar fi vorba de intervenții de la nivel înalt - probabil al președinției.

De altfel, președintele Iohannis, întrebat de scandalul în care este implicat fiul lui Biden, a încercat să iasă simplu din ”afacere”, spunând că nu l-a cunoscut pe ”acest personaj”.

Scandalul este însă uriaș, pentru că implică și pe fostul președinte Băsescu – dar și ambasada SUA – care primea terenul pe care se află acum amplasată… chiar în anul de grație 2009. An în care, printr-o ciudată răsturnare a procentelor ”peste noapte”, Băsescu a câștigat al doilea mandat.

Reamintim că terenul în cauză a fost obținut pe cai ilegale de Puiu Popoviciu, în perioada mandatului primarului… Traian Băsescu, același care, peste câțiva ani, l-a primit cu multă prietenie pe… Joe Biden și pe vremea căruia ex-ambasadorul SUA, Gitenstein, a obținut controlul Fondului Proprietatea.

Sigur, Titus Corlățean s-a abținut să dea mai multe detalii… dar ele apar la iveală. Pas cu pas!

397
Tagurile:
România, scandal, Joe Biden, Titus Corlățeanu

Загрузка...