Duma de Stat a Rusiei

Reacție din Duma Stat despre o eventuală intervenție militară a SUA în Venezuela

533
O eventuală intervenție militară a SUA în Venezuela va fi calificată ca o agresiune militară, afirmă deputatul rus Anton Morozov.

BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik. O eventuală expediere a militarilor SUA în Venezuela va fi apreciată de Rusia în conformitate cu normele internaționale drept o agresiune străină, a declarat membrul comisiei pentru relații internaționale al Dumei de Stat, Anton Morozov, fiind citat de RIA Novosti.

Recent, într-un interviu oferit postului de televiziune CBS, Donald Trump a confirmat că o intervenție a militarilor americani în Venezuela este “una din variantele examinate”.

“În conformitate cu normele internaționale, în cazul în care acest lucru se va întâmpla, va fi calificat drept o agresiune militară străină, pentru că se știe există doar două motive pentru o aflare a trupelor străine pe teritoriul unui stat suveran”, a declarat Morozov.

Parlamentarul a explicat că unul din motivele rămânerii contingentului militar pe teritoriul unui stat suveran este decizia Consiliului de Securitate al ONU, iar cel de-al doilea este invitația șefului statului.

“Din câte înțeleg, e puțin probabil ca Maduro să cheme trupele americane pe teritoriul lui, iar liderul opoziției nu are atribuții pentru a lua astfel de decizii. Dacă acest lucru se va întâmpla, va fi o decizie tragică, care va provoca mai multe victime în rândurile populației pașnice, iar America va apărea din nou ca un agresor și agitator de spirite”, a conchis deputatul.

533
Tagurile:
Donald Trump, Intervenție militară, Duma de Stat, Venezuela, SUA
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (129)
Tematic
Trump: Maduro mi-a solicitat o întrevedere
Venezuela, exerciţii militare de amploare. Maduro: „Sunt soldat, ca şi voi” -VIDEO
Franța a înaintat un ultimatum lui Maduro: termenul limită e această seară
Venezuela: opoziția protestează la Caracas
Astăzi expiră termenul ultimatumului înaintat Venezuelei
Trump nu exclude varianta intervenției militare în Venezuela

Загрузка...