Donald Trump

Trump: Maduro mi-a solicitat o întrevedere

116
Maduro i-ar fi cerut lui Trump o întrevedere însă președintele american a refuzat orice discuții.

BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat într-un interviu oferit postului de televiziune CBS că liderul venezuelean, Nicolas Maduro, i-a solicitat o întrevedere, însă i-a refuzat.

“Mi-a cerut o întrevedere, însă am refuzat pentru că am mers prea departe în acest proces. Acolo există o persoană tânără și energică, însă există și alți oameni în același grup (…) – mă întrebați de democrație? Aceasta este o adevărată democrație în acțiune”, a declarat Trump fiind întrebat de jurnalista postului de televiziune dacă intenționează să poarte negocieri cu Maduro pentru a-l determina să plece.

Președintele parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, s-a autoproclamat pe 23 ianuarie șef interimar al statului pe perioada funcționării guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state l-au recunoscut le Guaido și au cerut lui Maduro să nu admită niciun fel de acțiuni violente împotriva opoziției. Maduro a declarat că este singurul președinte constitutional, afirmând că liderul opoziției parlamentare este “o marionetă a SUA”.

116
Tagurile:
SUA, Venezuela, Nicolas Maduro, Donald Trump
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (129)
Tematic
UE nu exclude consultări cu Rusia în problema Venezuelei
Venezuela: opoziția protestează la Caracas
Astăzi expiră termenul ultimatumului înaintat Venezuelei
Trump nu exclude varianta intervenției militare în Venezuela

Загрузка...